Box office Romania: debuturile lui Finding Dory si Now You See Me 2, urmeaza Independence Day: Resurgence

Totalul saptamanii: 183k spectatori

Nu e vreun nimim istoric, dar e de remarcat ca 4 din ultimele 5 saptamani au avut totaluri sub 200k spectatori. E un slump - cum ar spune americanii a carui cauza nu e usor de gasit. EURO2016 a inceput doar de vreo 2 saptamani, la fel si vremea insuportabil de calda. A mai fost si weekend-ul prelungit cu o zi de luni libera, au fost si vreo 2 weekend-uri cu lansari modeste...

Top 3-ul saptamanii

Warcraft 57k spectatori
Now You See Me 2 55k spectatori
Finding Dory 22k spectatori

Warcraft pierde rapid teren dupa cifrele cumulate de saptamana trecuta. Lucru asteptat. Lucru neasteptat e cum pornesc la noi celelalte premiere. Fix pe dos decat estimarea mea. In State Finding Dory a incasat 135m de dolari, record absolut pentru o lansare animata. Si world wide se simte foarte bine. Dar la noi debutul este slab. E drept ca tot anul animatiile au debutat slab si vom vedea la cat inchide,  dar pentru mine cifra e cel putin surprinzatoare. Now You See Me 2 face in schimb niste cifre excelente - versus asteptarile mele si versus perioada foarte slaba in general la box office-ul romanesc. In State a mers semnificativ mai jos decat primul film al seriei, dar la noi are o crestere in valoare absoluta - primul film aducea 47k spectatori la lansare, in conditiile in care totusi piata a crescut si ea fata de 2013.

Ce urmeaza?

Inca un blockbuster de vara - Independence Day: Resurgence - despre care nici ca mai imi vine sa fac predictii dupa ce tare m-am fript saptamana trecuta. Dar, for the record, zic ca Independence 2 lanseaza la noi cu 70k spectatori si ca totalul saptamanii in cinema va depasi 200k spectatori.




Comments

Popular posts from this blog

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

Film si fotbal