Mr. Robot

De la The Americans incoace nu am mai vazut un pilot de serial care sa ruleze pe usa. Dar sneak peek-ul de pe youtube mi-a atras atentia - el se dovedeste a fi chiar cold opening-ul serialului cu totul - iar review-urile dupa lansarea in State m-au facut sa actionez ilegal. Sigur producatorii si distribuitorii show-ului nu au nici o problema cu asta - pana la urma eroul lor vrea sa distruga Raul cel mare - Banii. 




La fel ca The Americans - luat ca punct de comparatie din unghiul postului care a ales sa-l difuzeze - Mr. Robot are ceva-ul sau. Nu e doar tema lui anarhista. E vorba de personajul ala complicat psihologic fata de care ai o gramada de dubii venite din suprapunerile imperfecte intre realitatea sa si cea a oamenilor obisnuiti. Acel personaj care te roade pentru ca nu stii unde sa-l asezi.



Nu va fi deloc usor sa fiu satisfacut - e un teren, cel al conspiratiilor mondiale, alunecos si parca si mai dificil de articulat cu sens pe un destin personal, dar Mr. Robot cu al sau pilot si-a castigat dreptul. Chiar daca nu are polish-ul si investitiile unor produse cu pretentii, personajul si premiza nu le gasesti oriunde. Iar felul in care e mixat sunetul si pusa muzica... alegeri foarte destepte.  So let's see what you've got next, Mr. Robot.


Comments

Popular posts from this blog

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

Film si fotbal