Box office - cateva cifre la jumatatea anului

Jurassic World urca pe locul 3 la incasari worldwide ever. Dupa Avatar si Titanic. Un lucru pe care nimeni nu-l preconiza. Foarte probabil in 2 ani tot felul de creaturi xxl vor popula marele ecran.

Box office-ul american e la +9% la jumatatea anului vs. similarul anului trecut. Lucru asteptat pentru ca 2015 duduie de episoade noi din francize de succes. Si anul va continua la fel.

Si UK-ul e la un +10% ydt la incasarile din cinema.

Romania e la un mai modest +5%. Mai modest pentru ca piata pare sa-si tempereze in continuare cresterea indiferent de cat de tentanta e oferta in sali. Dealtfel jumatatea de an a adus cateva recorduri si performante importante, dar si cifre mediocre/sub asteptari pentru multe titluri.

Studioul cel mai potent pana acum in 2015 - Universal. Cu 5.5 miliarde incasate worldwide pana acum si varfuri precum F&F7, 50 Shades si Jurassic World. Nu cred ca Warner, poate Disney care anunta o toamna de forta cu Star Wars si Good Dinosaur sa bata Universal-ul la totalul incasat, dar la capitolul profitabilitate Universal arata invincibil cu reteta unui slate divers si cu bugete niciodata exagerate.

Comments

Popular posts from this blog

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

Film si fotbal