Le chat du rabbin

Povestea animatiei isi trage seva din niste benzi desenate - mai exact din 3 volume diferite de benzi desenate - si lucrul asta se cam simte. Lui Le chat du rabbin ii lipseste o coeziune narativa si filmul se duce cand intr-o directie, cand in alta, cand intr-o stare, cand in alta, alunecand cu un aer oarecum necontrolat in permanenta. 



In schimb, luate separat, cateva dintre fragmentele sale sunt simpatice. Dau bine pe retina, pun la lucru niste sinapse. De exemplu atunci cand se joaca de-a fabula pisicii care capata si-si pierde in mod repetat darul vorbirii. Sau cand puncteaza amuzant amar neintelegerile religioase dintre oameni - aici Le chat mi-a adus aminte de Train de Vie cu un moment hilar cu un rabin si un sufist impartind acelasi covor, asezati spate in spate, rugandu-se fiecare la ce are el mai sfant. Le chat mai imparte cu Train de vie si acelasi aer multi-etnic (evreiesc-arabesc-rusesc aici) si acelasi ludic fantastic. Iar incorectitudinea lui politica e delicioasa. 




Asadar, desi nu prea stie ce vrea sa fie, Le chat du rabbin intra la categoria feelin' good. 3 din 5, bun in my book. Al 20-lea film din 2015, 84 to go.




Comments

Popular posts from this blog

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

Film si fotbal