The Hangover Part III: hit sau flop in Romania?

La prima vedere finalul trilogiei gastii mahmure a fost hit in Romania. La jumatatea anului 2013 Hangover Part III inchide top 5 filme ca incasari in acest an cu un rezultat consistent: 2.87m RON.

Daca ne uitam insa la incasarile de acum versus cele obtinute de Hangover Part II verdictul se schimba dramatic. In 2011 partea a 2-a incasa 3.23m RON. Vorbim deci de o scadere a incasarilor cu 11% in conditiile in care in cei 2 ani diferenta pretul unui bilet in cinema a crescut, iar numarul total de intrari in cinema a fost si el in crestere. In plus Part III a rulat si in 3D, in timp ce Part II a rulat doar in 2D. Diferenta e si mai evidenta in numarul de spectatori: Part II strangea 100 de mii de spectatori platitori, in timp ce Part III doar 70 de mii. Cadere de 30% ca numar de spectatori.

De ce s-a intamplat asta? Primul Hangover a fost un succes masiv de critica si a incasat enorm worldwide. Inclusiv in Ro. Pe cale de consecinta publicul s-a ingramadit si la Part II chiar si in conditiile in care criticii au carcotit. Experienta lui Part II a fost una copy-paste si asta a costat franciza la Part III unde, desi promovarea intensa a spus "acesta e finalul" si "e cu totul si cu totul altceva", publicul n-a mai fost la fel de usor de convins sa plateasca un bilet in sala de cinema.

Comments

Popular posts from this blog

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

Film si fotbal