Oscar 2013: cel mai bun film. Cine as vrea sa castige si cine va castiga

9 filme nominalizate la categoria Best Picture la cea de-a 85-a gala Oscar.

Cine as vrea sa castige? Cea mai simpla intrebare din lume. Beasts of the Southern Wild. E singurul care are vana aia incredibila, singurul pe care stiu ca, peste 10 ani de acum incolo, o sa vreau sa-l revad. Si o sa ma minunez si emotionez la fel. Si o sa ma faca sa ma gandesc. No more comment.

Cine o sa castige? Greu de spus, ceea ce face lucrurile interesante, adica exact pe gustul Academiei care se plange ca de la an la an interesul pentru eveniment scade. Batalia se da acum intre Argo si Lincoln. Cel din urma a pornit la drum din pole position. Cand obtii cel mai mare numar de nominalizari din anul respectiv, cand il ai in coltul tau pe good-boy Steven Spielberg si o performanta a lui Daniel Day-Lewis pe care toata lumea o da deja castigatoare, lumea o sa te crediteze cu prima sansa. Dar apoi - in stilul underdog-ului care le place atat de mult americanilor - Ben Affleck si-a sters lacrimile nenominalizarii sale la Oscar-ul pentru regie si s-a pus pe facut campanie. Hiperprezent, hiperactiv. Zambit frumos, pupat bebelusii. Intocmai ca un politician... Nu a durat mult si a inceput sa colecteze premii prin tot felul de gale. Punctul maxim a fost atins cand breasla regizorilor americani (DGA) i-a acordat titlul de cel mai bun regizor pentru Argo. Paradoxal, n'est pas?

Lincoln are inca de partea lui istoria, sunt putini ani cand castigatorul la categoria Best Picture n-a dat si regizorul castigator de Oscar, dar momentumul e de partea lui Argo. Il iubeste lumea suficient de tare pe Affleck incat sa-i recunoasca eforturile? Pana la urma Affleck a coprodus, regizat si jucat in Argo. Un premiu Best Picture e o recunoastere a talentelor sale. Ceea ce ar restabili intr-un fel nedreptatea, daca e sa o consideram asa, nenominalizarii lui la categoria Best Director. Conform proverbului "cine rade la urma, rade mai bine", in locul lui Affleck mi-as lasa barba cat mai mare ca sa nu se vada cat de tare voi rade in ea pe 24 februarie. 



Comments

Popular posts from this blog

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

Film si fotbal