Long Way Round

Starletul de origine scotiana Ewan McGregor si amicul sau de profesie tot actor, Charley Boorman, au facut in 2004 o calatorie nebuna pe doua motoare. Au pornit din Londra, au traversat Europa civilizata mergand catre est, au urmat Ucraina, Kazakstanul, Mongolia si Rusia pentru ca turul sa se inchida, dupa Canada si nordul USA, la New York. Si s-au filmat facand-o. Sau mai bine spus l-au luat pe Claudio, cel mai atipic elvetian posibil, sa-i filmeze facand-o.


Ce aflam noi din documentarul lor de 7 episoade? Ca McGregor e un meserias in ale motoarelor, un adevarat iubitor de aventura si un tip cu umor chiar si in cele mai dezolante momente ale excursiei. Ca Unicef-ul are programe peste tot in lume si ca, dincolo de toate problemele, oamenii sunt fericiti in toate colturile lumii pentru cele mai simple lucruri. Ca in tarile ex-sovietice intalnesti la tot pasul mitraliere si pistoale care se descarca negresit la foc continuu dupa o noapte de betie. Ca indiferent cata lume te recunoaste la punctele de trecere a frontierei si indiferent cate autografe semnezi drept spaga, mama natura n-o sa te crute de conditii groaznice pe Drumul Oaselor in pustiul siberian. Ca oricat ai planifica si organiza lucrurile intotdeauna o sa ai parte de surprize - acte furate, masini rasturnate, poduri rupte, motoare distruse. Si asa mai departe.


Pentru toti pasionatii de motoare, calatorii care stiu ca vacantele adevarate nu se traiesc stand cu fundul la soare pe o plaja si, nu in ultimul rand, pentru domnitele care saliveaza la Ewan - o recomandare din partea mea: Long Way Round.


PS: Si nu, nu mi-a dat McGregor 20-30 de coco sa bag textul si intro-ul pe blog. Prietenii stiu de ce.

Comments

Popular posts from this blog

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

Film si fotbal