10 rase de caini in filme (2/3)

#4


Pozitia a patra e una istorica. Anii ’50 au apartinut in totalitate ciobanescului german. De la seriale si filme cu Rin Tin Tin, ciobanescul aleman nu si-a pierdut niciodata locul in randul cainilor folositi in cinematografie. Calitatile sale atletice si simtul dreptatii l-au transformat in prototipul politistului canin pana la rangul de personaj principal asa cum se intampla in seria de filme K-9 - 4 titluri din 1989 pana in 2002. Nici cand a fost vorba de apocalipsa – in I Am Legend – producatorii nu s-au ferit sa-i ofere un rol – Sam (interpretat de Abbey si Kona) fiind singurul prieten al lui Will Smith in primele 50 de minute de pelicula.

#5




Nici retrieverul, fie el golden, fie labrador, cainele perfect de familie, nu putea sa absenteze din catalogul cinematografic cu colti. Sensibil, plin de energie si gata sa sara in ajutorul celor apropiati, retrieverul e personajul principal in seria longeviva Air Bud – in care un golden joaca pe rand baschet, fotbal american, soccer, baseball si volei. Dupa ce au bifat sporturile (nu inteleg totusi de ce nu s-au atins de hochei si wrestling, hihi), producatorii au mai comis o serie cu pui de golden in Air Buddies. Pe langa asta un labrador e cap de afis in The Adventures of the Yellow Dog (1994) si un altul e pus pe sotii in Madeline (1995).

#6


Nu putea sa stea departe de distractie furtunosul Jack Russell Terrier. Cainele perfect pentru o comedie buna – mic, agitat si nebun – Jack Russell-ul a rupt gura targului in anul de gratie 1994. Atunci au aparut The Mask, unde Milo isi facea de cap pe seama lui Stanley Ipkiss, Richie Rich, unde Dollar isi ajuta stapanul minor sa tina in frau afacerile tatalui pana la intoarcerea sa, si mai putin cunoscutul Clean Slate – un soi de parodie la Memento executata in avans.

Comments

Popular posts from this blog

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal