Gopo 10: favoritul meu la scurtmetraj fictiune

Competitia se da intre:

In care eroina se ascunde si are apoi parte de o intalnire neasteptata

Din care marturisesc ca n-am inteles nimic. Oricat de bun o fi Tudor Jurgiu sa comunice prin intermediul spatiului si distantelor, acest scurtmetraj e pentru mine un esec absolut.

Nu exista-n lumea asta

de Andreea Valean. O intalnire intre doi fosti tovarasi - unul care a mers la un liceu bun si lucreaza acum in advertising, celalalt care a terminat Metalurgia si o arde pe manele. O carare prea evidenta si ceva minusuri pe script pentru mine.

Ramona

Al treilea scurtmetraj semnat Andrei Cretulescu, dar din aceeasi familie cu primele 2 - aceeasi actori, acelasi iz tarantinesc. Aici insa fara o vorba spusa - mie-mi convine, pagini intregi de p*li bagate nu valoreaza nimic - dar cu o femeie ce colectioneaza cadavre masculine. Ramona arata si se misca bine, coloana sonora e la fix, dar il simti mai degraba ca un teaser pentru ce va urma.

Dispozitiv 0068

Bun. Ironic si cu miez. Intersectia destinelor unui tragator SPP si unei babute imobilizate la pat care-i gazduieste postul de tragere in timpul summit-ului NATO. De Radu Barbulescu. Script castigator al concursului de scenarii HBO din cadrul TIFF in 2013 (parca).



Black Friday

Favoritul meu. Nu fac spoilere pe poveste, e surprinzatoare si merita sa ramana asa. Privita retrospectiv are si mai multe straturi.  Spahiu cu barba are parte de un rol mai dur decat obisnuieste, iar tot camera work-ul e special: unghiurile de filmare, miscarile camerei, slow motion-ul, integrarea unor elemente in generic. Brici.



Concluzie: Un an cu putine replici, dar multe cadavre. As vrea sa ia Black Friday,  nu ma supar nici cu Dispozitiv 0068 sau Ramona.


   

Comments

Interesant articol si foarte util! Multumim de idei si sfaturi, mereu gasesc inspiratie in aceste articole. In general, de blackfriday, imi iau produse mai ieftine pentru ca sunt si mai bune, chiar daca nu sunt atat de performante, dar asta nu inseamna ca cele scumpe nu sunt de calitate. Abia astept promotiile de blackfriday 2016.

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal