Box office Romania 20-26 aprilie 2015: debutul lui Avengers: Age of the Ultron, F&F 7 nu are frana, restul e praf

Lansat la apa intr-un weekend cu soare Avengers: Age of Ultron si-a facut treaba foarte bine. Peste 70k spectatori si 1.5m RON incasati. Debut pe prima pozitie la box office in saptamana. Top 3-ul arata asa:

Avengers: Age of Ultron      1.5m RON
Fast & Furious 7           656k RON
Paul Blart: Mall Cop 2         190k RON

Ca reper: in aceeasi saptamana, dar din 2012, primul film Avengers aduna 48k spectatori si 1m RON. E si o crestere a pietei, dar si una a brandului care aduna supereroii Marvel sub acelasi acoperis.


F&F 7 nu stie ce e aia frana. Cu peste 38k spectatori in saptamana cu nr.4 trece la total de 600k spectatori si 2.5m $ incasati. Un loc in primele 10 filme ale anului e garantat, ba chiar as zice ca unul din primele 5.

Se mai vede ceva de vreo cateva saptamani incoace la box office-ul autohton. Nu am cifre, am doar statistica de saptamana trecuta cand calculasem ca din 3 spectatori in cinema 2 intrasera la F&F 7, dar mie mi pare ca se vede din avion ca titlurile mari - gen Avengers sau F&F 7 - ingroapa serios restul peliculelor. Abia mai vezi cate un titlu care sa stranga 10k de spectatori.

2 titluri isi incheie cele 8 saptamani in cinema: LOFT cu 41k spectatori - binisor as zice pentru un film cotat ingrozitor, desi originalul belgian avea alta statura - si CHAPPIE cu 58k spectatori - sub asteptari as zice, dar asta si cu o promovare cam schizoida - promo-uri diferite care vindeau parca filme diferite si promo-uri luate in sine care vindeau lucruri mult prea diferite.

In weekend-ul care incepe maine intra in cinema: THE AGE OF ADALINE si A LITTLE CHAOS. Blake Lively si Kate Winslet puse la lupta, in conditiile in care grosul va fi tras iarasi de Avengers si F&F.    


Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus