Box office 2014 overview: international, State, China & others

Gasiti aici box office overview-ul pentru Ro, dar hai sa privim mai larg - sa vedem cum a mers treaba si prin alte parti si la nivel global.

Top 10 box office international 2014


 

So:

Singurul titlu miliardar al lui 2014 e Transformers-ul. Ar mai fi o sansa pentru ultima parte a Hobbit-ului, lansat in a doua jumatate a lui decembrie. Anul trecut Frozen si Iron Man 3 au fost titlurile cu peste 1 miliard de dolari incasati. In Ro Transformers nu a prins top 10.

Doar 3 din cele 10 titluri sunt fresh - Guardians of the Galaxy, Maleficent si Interstellar. Cumva pe dos decat in Ro  - unde doar 2 prequel/sequel/reboot-uri intrau in top 10. Asta inseamna ca sunt departe de a scapa de francizare. Interesant ca toate cele 3 titluri fresh care au prins top 10-le international l-au prins si in Ro.

How to Train Your Dragon 2 isi va pierde locul 10 atunci cand Hobbit-ul va intra in top, asa ca ne uitam la un 2014 fara nicio animatie in primele 10 titluri. E clar o problema de calitate de vreme ce in topul anului trecut intrau Monsters University, Despicable Me 2 (locul 3) si Frozen (locul 1).

Top 10  box office State 2014



So:

Guardians of the Galaxy ia prima pozitie in America, Transformers - liderul international e abia pe 5, banii si i-a facut preponderent din alte piete decat cea american (ajungem imediat la ele). Exact pe invers e situatia lui Hunger Games care a mers brici in State, dar subtire in partile lumii care conteaza la incasari.

4 titluri fresh vs. 6 francizate.

2 animatii in top 10 - Lego Movie pe un respectabil loc 4 si Big Hero 6, nelansat inca in unele teritorii.


Top 10 box office China 2014




So:

Liderul in China a fost Transformers. Iar suma incasata - 300m $ - e de natura sa aseze piata chineza pe picior de egalitate cu cea americana, cel putin atunci cand e vorba de un mare success de casa. Guardians of the Galaxy, lider in State, a incasat 332. 

In other news: Incasarile in China au crescut cu 36% (!!!!!) fata de 2013 ajungand la un total de 4.77 miliarde dolari. China este a doua piata de consum de film in cinema dupa America de Nord (situata totusi undeva la dublu ca valoare). Cresterea vine si din numarul de screen-uri adaugate pe teritoriul chinez - peste 5.400.

In top 10 sunt 5 filme straine si 5 chinezesti. Iar cele 600 de filme prodse in China reusesc sa adune undeva la 55% din incasari. Not bad. Partidul se tine tare, lasa doar 34 de filme straine in cinema anual si se chinuie sa-si distribuie marfa autohtona pe alte meleaguri.

Din cele 5 filme straine din top 10 4 sunt francizate, unul singur e fresh - Interstellar-ul lui Nolan.


Top 10 box office UK, Franta si Germania 2014

UK:


Primul loc e adjudecat surprinzator in UK  de Lego Movie, e drept ca primele 3 locuri stau intr-o diferenta foarte mica.

Si animatia Train Your Dragon 2 prinde un loc 7.

Un singur titlu loco in top - Inbetweeners 2.

Ca si la noi - Lupul de pe Wall Street e in top 10, iar Gone Girl prinde ultimul loc in top. A mers bine in multe teritorii, dar nicaieri nu l-am vazut prinzand un loc in top 10.

Franta


Francezii s-au dat cel mai in vant dupa Transformers. Apropo, nici in UK Transformers nu prindea top 10.

Pe locul 2 si cu niste bani frumosi sta o comedie locala care a mers bine si Germania vecina. Pe 6 o comedie germana si ea cu incasari bune. Deh, prietenia franco-germana se simte si in cinema. Nimic insa de puterea lui Intouchables de acum 2 ani.

Rio 2 pe locul 10 - o prezenta rara in top 10-le unei tari.

Germania



Aer frantuzesc cu primele 2 locuri ocupate de 2 comedii aduse de la vecini. Plus Samba - tot un frantuzesc - care inchide topul.

2 animatii - How to Train Your Dragon 2 si Rio 2.

O prezenta exotica in top - The Maze Runner.


Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal