Out of the Furnace

Regia si interpretarile sunt pe plus evident, chiar daca scenariul lasa de dorit - previzibil, luand-o pe drumuri batatorite deja si cumva prea eliptic. Chestia e ca la final Out of the Furnace, desi nu atarna atat de greu pe cat ar fi trebuit, iti lasa un gust de cinema adevarat. Ceea ce conteaza in vremurile astea cand totul e o industrie a balciului.



Christian Bale e fratele cel mare si bun, isi rupe spinarea in ture duble ca lucrator in otelaria care sta sa se inchida pentru ca marfa chinezeasca e mai ieftina. Casey Affleck e fratele cel mic si tulburat dupa 4 tururi in Irak. Nu vrea sa auda de turnat asfalt sau vandut pantofi, asa ca intra in ring sa-si ia si sa dea niste pumni. Asa incape pe mana lui Woody Harrelson, un interlop cu resedinta in statul vecin. Drama industriala americana a zilelor noastre peste care se toarna cu duiumul drame personale si familiale. Ceva accente morale si mult testosteron pentru ca, exceptand-o pe Zoe Saldana  - o prezenta pasagera,  Out of Furnace e 100% masculin. 

Fata de Killing Them Softly e tacut si centrat pe regular Joes, fata de The Place Beyond the Pines sta pe o singura axa si e mai adunat, dar Out of the Furnace aterizeaza cam in aceeasi zona pentru mine: aia a Americii, asa cum e ea astazi, privite dincolo de orice fel de perdelute.


3 din 5, bun in my book.

PS. Plecaciuni lui Cristi care m-a adus iarasi in secolul 21. Timp sa fie, ca marfa de vazut... berechet.



Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal