An Idiot Abroad

Satul de citatele unor sclifositi, de plicitseala unor cifre si de sforaiala unor date istorice? Intra in scena Karl Pilkington. Descris de prietenul sau Ricky Gervais drept un Homer Simpson in carne si oase, ba chiar un Homer Simpson britanic in carne si oase, domnul Pilkington e antamat cumva de-a sila pentru un travel documentary care vireaza din concept catre comedie.

 
Primul sezon, cel de a carui vizionare ma ocup zilele acestea, presupune vizitarea noilor 7 minuni ale lumii - Marele Zid Chinezesc, Taj Mahal-ul si asa mai departe. Doar ca Pilkington nu se lasa usor impresionat - 7 lire ca sa vada un zid reconstruit de fapt in anii '80?? - iar producatorii (Gervais si Merchant) ii arunca in carca tot felul de alte sarcini menite sa-i tabaceasca fundul si sa-i intoarca stomacul pe dos - de ce sa ajunga la Petra cu masina cand se poate cu camila. Un sadism care mi-a amintit de unele formate de divertisment japoneze...

La totale An Idiot Abroad iese foarte bine. E funny pentru ca Pilkington e o combinatie de naivitate, stupiditate si dragalasenie cu care empatizezi foarte usor. Si evident perspectiva lui trecand prin toate locurile alea cool e originala. Singurul minus e ca uneori situatiile in care e pus sunt evident fortate.



Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal