The Hangover Part III: hit sau flop in Romania?

La prima vedere finalul trilogiei gastii mahmure a fost hit in Romania. La jumatatea anului 2013 Hangover Part III inchide top 5 filme ca incasari in acest an cu un rezultat consistent: 2.87m RON.

Daca ne uitam insa la incasarile de acum versus cele obtinute de Hangover Part II verdictul se schimba dramatic. In 2011 partea a 2-a incasa 3.23m RON. Vorbim deci de o scadere a incasarilor cu 11% in conditiile in care in cei 2 ani diferenta pretul unui bilet in cinema a crescut, iar numarul total de intrari in cinema a fost si el in crestere. In plus Part III a rulat si in 3D, in timp ce Part II a rulat doar in 2D. Diferenta e si mai evidenta in numarul de spectatori: Part II strangea 100 de mii de spectatori platitori, in timp ce Part III doar 70 de mii. Cadere de 30% ca numar de spectatori.

De ce s-a intamplat asta? Primul Hangover a fost un succes masiv de critica si a incasat enorm worldwide. Inclusiv in Ro. Pe cale de consecinta publicul s-a ingramadit si la Part II chiar si in conditiile in care criticii au carcotit. Experienta lui Part II a fost una copy-paste si asta a costat franciza la Part III unde, desi promovarea intensa a spus "acesta e finalul" si "e cu totul si cu totul altceva", publicul n-a mai fost la fel de usor de convins sa plateasca un bilet in sala de cinema.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal