Moneyball

De aproape un an de zile, de cand l-am vazut la vanzare la piratii din Bangkok, am tot amanat Moneyball-ul. Poate pentru ca nu ma omor dupa filmele cu si despre baseball, poate pentru ca mi s-a parut un tam-tam exagerat in spinarea lui. Acum ca l-am vazut, primul lucru care imi trece prin cap e ca e highly overrated. Sorkin is the man, dar aici influenta lui e minima. Cu exceptia unor trade-uri facute cu dialoguri in viteza luminii, scenariul dupa romanul lui Michael Lewis e fad. Nominalizarea lui Pitt la Oscar a fost doar o gluma proasta - nu-mi spuneti ca lacrima aia in coltul ochiului sau sexos de la final merita vreo recunoastere..., iar personajul G(eneral) M(anager)-ului sau nu ofera mai nimic spectatorului. Cateva cadre misto si un Jonah Hill surprinzator (dar iarasi nedemn de nominalizare la Oscar!) - si cam atat. 2jumate din 5, acceptabil pentru mine.

Moneyball poster

Comments

catalin said…
daca-mi permiti:
brad pitt merita din plin nominalizarea la oscar, jonah hill si el(aici sunt totusi de acord cu tine)-eu l-as fi propus chiar si pe philip seymour hoffman pentru un oscar;
filmul se dezvolta frumos, cu dialoguri iuti si inteligente si desi este despre baseball noi vedem mai mult ce se intampla in afara terenului de joc(asadar expresia film despre baseball nu prea se aplica in totalitate aici).
dupa parerea mea este unul dintre filmele foarte bune de anul trecut-isi merita nominalizarile si poate ca ar fi trebuit sa plece si cu ceva acasa-dar stii cum sunt oscarurile.
Unknown said…
"Poate" că "The Help" merita mai mult o nominalizare la Oscar(ma refer la categoria Cel mai bun film)decât Moneyball sau The Tree of Life, ambele cu Brad Pitt.
Dan said…
@catalin: agree to disagree. @ raftul cu FILME: The Help e, si dupa gustul meu, peste Moneyball. A fost lansat insa mult prea devreme, practic intr-un off season al filmelor cu pretentii de Oscar.

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal