Box office Romania 1-7 octombrie

Box office Romania 1 - 7 octombrie

Top 3

Looper                               82k $
Premium Rush                    52k $
Resident Evil: Retribution    44k $

A doua saptamana cu incasari modeste: niciunul din primele trei titluri nu trece cu incasarile din saptamana de 100 de mii de dolari. RE: Retribution sta chiar si la a patra saptamana in top 3. Looper vine un pic mai jos decat il estimasem saptamana anterioara (minimum-ul meu era 90 de mii), dar sta fara probleme in varful ierarhiei.

Cu celelalte premiere am dat-o de gard. Despre End of Watch stiam ca nu va rupe norii dar doar 37 de mii de dolari? Il estimasem la cel putin 70. Iar cele doua animatii ParaNorman si Sammy Adventures 2 merg bara la bara, cumva asteptat, dar la jumatate din ce estimasem: doar 35 de mii de dolari pentru fiecare.

De ce asa putin in ultimele 2 saptamani? Hai sa o zicem mai intai pe aia cu vremea. Final de septembrie si inceput de octombrie cu atatea grade in termometre n-am vazut de cand ma stiu. E inca loc pentru activitati outdoor. Cand o sa vina frigul si ploaia, lumea, din lipsa de alternative, se va refugia in mall-uri. A doua explicatie e ca titlurile, desi multe - cam 3 titluri aparute la fiecare weekend, n-au forta pentru a atrage un public gros. Looper se invarte in chestiuni spatio-temporale, End of Watch e reality, Premium Rush e pe bicicleta, niciunul n-are driver.

Melcii lui Giurgiu atrag inca 6 mii de spectatori, iar totalul urca la 46 de mii in circuitul cinematografic clasic. Dupa 4 saptamani filmul incepe sa dea semne de oboseala, dar are toate sansele ca in urmatoarele 2 saptamani sa depaseasca cifra de 53 de mii de spectatori platitori ai fluieratorului semnat de Florin Serban. 
  
Ce se lanseaza saptamana viitoare?


Taken 2. Critica de film de peste hotare deja l-a taxat serios, dar Taken 2 are cateva avantaje cheie. E un brand bun, a luat o pauza suficienta (primul Taken a fost pe ecrane in 2008) cat sa li se faca pofta oamenilor de o portie noua de cafteala si Neeson e un driver rezonabil. Liniste in piata este, action sadea nu exista la momentul asta, daca prinde si un weekend mai rece... Oricum ar fi, lider in Romania va fi. Estimarea mea de incasari: intre 120 si 150 de mii de dolari.  

Tom Sawyer. Film de copii ce a rulat si la TIFF in vara asta, filmat pe la noi. Probabil va fi distribuit in putine sali. Estimarea mea: intre 6 si 9 mii de dolari. Poate ma arunc la prea mult fiindca am crescut cu vinilurile cu Tom Sawyer.


Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal