Box office Romania 10-16 septembrie

Box office Romania 10 - 16 septembrie

Top 3

Resident Evil: Retribution   154k $
Step Up Revolution             145k $
Expendables 2                       95k $

Cu estimarile de saptamana trecuta am fost aproape ireprosabil. Resident Evil 4 se aseaza in postura de lider cu incasari in zona maxima asteptata. Pe doi si trei nu patrunde nicio alta premiera. The Campaign, asa cam banuiam, nu suscita cine stie ce interes si vine, cu incasari de 38 de mii de dolari, fix unde-l asteptam.

Singura predictie aparent gresita a fost cea pentru Despre oameni si melci. Filmul se lauda cu cel mai bun start al unui film romanesc de ceva ani buni incoace - 19 mii de spectatori si incasari de 57 de mii de dolari. Totusi un comunicat oficial vorbeste de doar 14 mii de spectatori la lansarea in cinema, restul de 5 mii fiind platitori la vizionarile de la TIFF. Asa cum am zis mi se pare fair sa comparam mere cu mere, deci putem spune ca Despre oameni si melci a atras 14 mii de spectatori. La bani socoteala e un pic mai dificila, dar nu imposbila. La TIFF un bilet a costat 10ron, rotunjim la 3 dolari. Deci vreo 15 mii de dolari sunt de acolo. Facem scaderea si rezulta incasari la lansarea in cinema de aprox. 42 de mii de dolari.  Adica un pic peste maximul cu care l-am creditat saptamana trecuta. Excluzand cei 5000 de spectatori anteriori, previziunea mea pentru totalul spectatorilor creste spre 40-45 de mii. Tot nu cred ca il va bate pe Eu cand vreau sa fluier, fluier, desi atuul comercial e de partea sa.

 
Ce se lanseaza saptamana viitoare?

Hope Springs. 2 nume mari, Tommy Lee Jones si Meryl Streep, plus Steve Carell intr-o comedie cam old pentru publicul nostru young. Cinematografele inca galgaie de titluri (7 in ultimele 2 saptamani), Hope Springs n-are de ce sa-si faca sperante pe la noi. Incasari estimate: intre 30 si 50 de mii de dolari la debut, nicio sansa la top 3.


Hit and run. Action/comedy fara un actor care sa-l scoata din anonimat la box office-ul romanesc. Iarasi, aglomeratia nu-i face vreun serviciu. Estimarea mea: intre 20 si 40 de mii de dolari la lansare. Nicio sansa la top 3, acolo unde Resident Evil: Retribution si Step Up 4 isi vor mentine locurile pentru a doua saptamana consecutiv.
 

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal