Analiza box office Romania 20-26 august


Analiza box office Romania 20-26 august

Top 3

Brave                          188k $
That's My Boy              93k $
Total Recall                  69k $

Asa cum anticipasem saptamana trecuta Brave n-are nicio problema in a-si mentine prima pozitie pentru a doua saptamana consecutiv si ajunge la un total de 441k $. Surpriza negativa a saptamanii vine de la The Watch care debuteaza... ingrozitor. E pe locul 6 in saptamana cu incasari de 58k $. De ce am dat-o in bara cu predictia mea - locul 2 si macar 115k $ incasari?

Mai intai pentru ca That's My Boy-ul lui Sandler - o comedie de barbati cu care The Watch era in competitie directa - a supraperformat. La a doua saptamana a scos 130% fata de cat reusea in prima. Spre comparatie Brave a scazut la 88% din cat reusea sa adune la lansare. Adicatelea publicul lui Sandler nu s-a grabit la lansare, dar a venit pana la urma. The Watch a avut de pierdut, poate insa recupera ceva in acelasi stil cu That's My Boy in urmatoarele doua saptamani.

Explicatia cu Sandler poate fi corecta, dar e cu siguranta e doar partiala. Daca ne uitam la incasarile totale pe saptamana vedem ca ele s-au dus in jos cu 30% fata de saptamana anterioara cand, ce-i drept, se lansase Brave. Asta arata ca weekend-ul n-a avut un film driver adevarat. Posibil sa fi supraestimat puterea lui The Watch. La fel am facut si cu Ted. Hmmm. Deci doua comedii mai degraba pentru barbati in luna august... ok, s-a notat. 

Ce se lanseaza saptamana viitoare

Expendables 2. Toata floarea cea vestita din anii '80 incoace se reuneste pentru un sequel Expendables. In 2010, tot in august, dar la inceputul lunii filmul debuta cu un loc 5 si incasari de 50 de mii de dolari si termina cu pana in 50 de mii de spectatori si incasari sub un sfert de milion. Au trecut 2 ani - pe atunci filmul debuta in 10 ecrane, azi o va face in jur de 30, Eroii de Sacrificiu au mai adunat niste staruri, piata s-a mai umflat si pe la noi, iar pe lansare Expendables 2 are parte de destula liniste. Atunci rula in forma maxima Inception-ul (debutase cu o saptamana mai devreme) si pe zona de actiune Angelina se juca de-a agentul dublu in Salt. Deci filmul avea competitie. Acum Brave e pe cararea lui, iar in rest adversarii nu se prea vad la orizont. Estimarea mea: intre 100k $ si 140k $ si probabil locul 2 la general cu Brave inca lider.


To Rome With Love. Woody Allen a uimit cu incasarile sale la Midnight in Paris, film ce debuta in Ro fix pe vremea asta anul trecut. Desi nu era un film pentru tot poporul totalul spectatorilor a depasit 40 de mii (10 mii de oameni in prima saptamana! ganditi-va ca The Watch weekend-ul trecut a avut aproape 12 mii), iar incasarile totale au fost de peste 220 de mii de dolari. Cum de a prins asa bine? Daca aveti vreo explicatie, dati-mi-o, eu nu am. Acum ca a schimbat orasul, a venit cu o pleiada de nume stralucitoare si propune parca un film mai accesibil, la ce sa ne asteptam? Estimarea mea pentru lansare: intre 40 si 60 de mii de dolari incasari, fara sa prinda un loc in top 3.


Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal