Slumdog Millionaire / Vagabondul milionar

Sunt doua posturi de televiziune care ar putea sa se bucure de Slumdog Millionaire - National TV, promotorul de ani buni de zile al filmului indian care s-ar putea lauda cu faptul ca genul a ajuns la recunoastere deplina (Glob de Aur in tolba si 10 nominalizari la Oscar) si Kanal D - pentru ca ar putea sa-l promoveze destept: raspuns corect - varianta D, D, D... Kanal D.


Lasand gluma la o parte sa va zic ce nu-mi place la SDM. 1. Povestea cade intr-un fals total atunci cand emisiunea televizata LIVE intra intr-un break publicitar cu Jamal plecand linistit la plimbare, conversandu-se cu moderatorul...etc. No fucking way! Inteleg ca miza emotionala creste si ca se mai adauga un twist, dar e pur si simplu neverosimil si m-a scos complet din film. 2. Fratele lui Jamal, egoistul fara suflet, ajuns mafiot se da din senin pe brazda... Da, da, si porcii zboara! 3. Finalul. Preferam ca  Jamal sa dea un raspuns gresit, dar sa castige marele premiu - siguranta iubitei sale, iar destinul pe care si-l implineste intr-un mod straniu (caci misterioase sunt caile...) sa fie cel al dragostei. Il vroiam fara avere, dar fericit. Imaginea celui cu tescalaul doldora si cu fata visurilor langa el nu-mi suna bine.

Sa le zic si pe alea bune: povestea tine foarte bine, montajul e bestial, actoria la fel. Sper sa ia Oscarul, de vreme ce e peste TCCOBB.



4 din 5, excelent.

 
 

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal