... in mintea copiilor: Donkey Xote, Madagascar 2 si Bolt

Dupa Pistruiatul un weekend in mintea copiilor cu Donkey Xote, Madagascar 2 si Bolt.


Animatia spaniolilor e decenta... cam la nivelul de acum 5 ani a studiourilor americane, dar problemele Magarusului Fermecat vin din personajele fara fun (inclusiv Donkey, chiar si luat pe jumate din Shrek), din povestea pseudo-complicata fara motiv si mai ales din lipsa oricarei legaturi emotionale cu spectatorul. E o vizionare care te impinge incet si sigur spre somn.


Fata de prima parte, Madagascar 2 se aseaza oarecum in ape mai familiale si familiare - Alex isi gaseste parintii in rezervatie, Melman se reuneste cu Gloria dupa momente in care a contemplat sinuciderea din cauza lui Moto Moto, iar Marty... descopera alte sute de Marty... si uite asa lumea primeste tot felul de mesaje edu si eco. Umorul fizic si fantezist ramane pe mana pinguinilor, lui King Julian si maimutelor... Animatie, coloana sonora, voci, toate la locul lor. Astept in continuare cat mai mult timp dedicat pinguinilor - in a treia parte, in scurt metraje... oriunde. Keep the penguins comin'.

Bolt vine din zona comuna Disney/Pixar, adica primele 60 de minute sunt mai mult Pixar - fresh, animatie beton, niste personaje megafunny - porumbeii, harciogul (cred ca era harciog), parodie animata la mission impossible, trimitere tematica la truman show, alea-alea, jos palaria. Ultimele 30 sunt foarte Disney. Tonul devine emtional, ritmul se linisteste, lectiile (fiecare poate fi erou, impreuna putem reusi, familia conteaza, etc) sunt puse pe muzica - stilul binecunoscut. Pe ici pe colo mai sunt ironii la adresa Hollywood-ului - gen people want aliens, dar umorul se subtiaza considerabil. All in all si alegerea lui Bolt - un caine - e una Disney, inapoi spre personajele animate clasice, nu tu robotei ecologici sau masini vorbitoare. Dar cand ai 60 de minute atat de reusite parca digeri foarte bine si o jumatate de ora mai slaba.
 
 
 

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal