Nocturnal Animals

Tom Ford la al doilea film.
Suntem mai mult sau mai putin in acelasi regim ca la A Single Man. Tot o adaptare, dupa Austin Wright aici, care functioneaza in 3 planuri narative - prezent, trecut si imaginar. Bine tinute in frau dupa gustul meu. Un univers - mai putin cel imaginar - in mod evident cunoscut si preferat de regizor care poate insa sa inhibe sau sa indeparteze spectatorul obisnuit. Aceeasi grija pentru detaliile unui portret perfect sau pentru accesoriile vestimentare. 

In ceea ce priveste emotiile, Nocturnal Animals gliseaza in mai multe directii. Asadar Ford are mai multa incredere in el si se aventureaza mai departe. Si nu e rau deloc pentru ca se dovedeste suficient de sigur pe el. Filmul ramane insa de la inceput si pana la final unul rece, dur, la limita greu digerabil. Asta nu inseamna ca piesele filmului sau - puse cap la cap - nu fac sens. Sau ca nu ai si ce discuta dupa vizionare. Chestie rara in cinematograful de azi. 

Acelasi Abel Korzeniowski pe coloana sonora cu compozitiile sale sfasietoare. Iar Amy Adams are 2 roluri excelente in acelasi timp in cinema... woow!
3 si jumatate din 5, foarte bun in my book. Dificil, dar ofertant.


Comments

Popular posts from this blog

Man in the High Castle

Rogue One: A Star Wars Story

Movie news: Amazon video worldwide, Jackie Chan a luat Oscarul, Miyazaki se intoarce, succesul lui Arrival explicat