Movie news: Netflix si Amazon Prime in batalia Oscarurilor, biopic Churchill, Framestore cumparat de CIH, o scurta istorie a popcornului

Netflix si Amazon Prime in batalia Oscarurilor 

Studiourile de film stiu ca nominalizarile si premiile Oscar functioneaza ca un magnet pentru audienta worldwide. Asa ca, dincolo de glorie, investitia in campaniile de promovare si sustinere a acestora se intoarce inzecit sub forma incasarilor crescute. Pentru marii jucatori SVOD miza e insa un pic diferita. Netflix si Amazon Prime monetizeaza printr-o subscriptie lunara - asa ca recunoasterea breslei pentru un titlu anume si chiar consumul acestuia sporit nu aduce venituri suplimentare. Totusi efectul halou nu poate fi neglijat - un SVOD care primeste acolade la acest nivel capata o aura de prim rang in ochii consumatorilor. Si mai important SVOD-urile isi dovedesc capacitatile de productie, distributie si promovare in ochii industriei si profesionistilor care vor fi mai usor tentati sa dea curs unor viitoare colaborari. Daca la categoria documentar sunt deja cativa ani de cand Netflix marcheaza nominalizare dupa nominalizare, anul trecut si Netflix si Amazon Prime au fost aproape, dar n-au reusit sa prinda o nominalizare la categoria lungmetraj. Anul asta Manchester by the Sea - ale carui drepturi au fost achizitionate de Amazon Prime pentru 10m $ - are cele mai mari sanse sa prinda ceva nominalizari. 

Biopic Churchill

Mai am 100 de pagini si termin volumul mamut biografic Last Lion, asa ca stirea ca se filmeaza la Darkest Hour - un biopic Winston Churchill cu Gary Oldman in rol principal si Joe Wright - nu putea sa treaca neobservata pentru mine. Si Oldman din profil in rolul lui Winnie arata incredibil de aproape de original.



 Framestore cumparat de CIH 

Nicio saptamana fara anuntul unei achizitii chinezesti in zona de entertainment. De data asta Framestore - compania care a lucrat efecte speciale pentru Gravity sau cel mai recent pentru Doctor Strange - a fost cumparata de Cultural Investment Holding din China pentru o suma de aprox. 178m $.

Si - daca mai aveti chef de o lectura scurta si relaxata - gasiti aici o scurta istorie a popcornului in cinematograf.


Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus