Movie news: Amazon video worldwide, Jackie Chan a luat Oscarul, Miyazaki se intoarce, succesul lui Arrival explicat

Amazon video worldwide 

The Grand Tour, noul Top Gear, va ajunge sa se vada in 200 de teritorii - promit cei de la Amazon. O lansare globala deci se va intampla. Nimeni nu stie insa cum, cu cat si cu ce alte titluri disponibile in oferta. Eu sunt precum bunicul daca i-ar fi vazut pe americani venind. Ce mai conteaza detaliile - viiiin! 



Jackie Chan a luat Oscarul

Onorific, ce-i drept. Bransa actorilor de la Hollywood l-a recompensat astfel pentru 50 de ani si +200 de filme in cariera. Chris Tucker a pusul punctul pe i: "an honor working with you... You made a lot of people rich".  

Hayao Miyazaki se intoarce 

Desenatorul si regizorul japonez a anuntat ca se intoarce pentru un nou proiect marca Ghibli. Vorba e ca va fi un CG - ceea ce reprezinta o premiera in cariera lui Miyazaki care a trecut de 75 de ani. Deci nu e niciodata prea tarziu. Vedem si daca filmul va fi gata mai repede de 5 ani, durata standard pentru animatiile sale.

Succesul lui Arrival 

Variety listeaza principalele motive pentru care Arrival e hit in cinematografele din State. Sigur ca nu rivalizeaza cu un blockbuster de la mama lui, dar cand un pariu riscant debuteaza cu 24m $, merita analizat. Asadar, in State Arrival castiga pentru ca e centrat pe un personaj feminin, iar publicul feminin a raspuns prezent in sala. Pentru ca n-a dat prea mult din casa in promovare, o lectie importanta invatata deja la Cloverfield sau Super 8 de cei de la Paramount. Totusi promovarea trebuie sa reuseasca sa starneasca curiozitatea, sa promita ceva diferit. Pentru ca a presupus un buget total moderat in zilele noastre, de 47m $ - o suma pentru care iata s-a gasit deja jumatate din acoperire. Pentru ca a stiut sa adune, lent, dar destept, un buzz favorabil in festivaluri. Asta merita cuplata cu promovarea filmului pentru ca impreuna dau efectul dorit. Un word of mouth favorabil si o asteptare a publicului. Si nu in ultimul rand pentru ca timing-ul a fost perfect - a venit dupa alegerea lui Trump cand multi spectatori au vrut sa se deconecteze si sa uite alegerea conationalilor lor. Astfel Arrival a prins un weekend cu o crestere de 50% a incasarilor in cinema in State.




Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus