Box office Romania: debutul lui Ice Age: Collison Course, cum au mers filmele romanesti pana acum in 2016

Saptamana 11-17 iulie 2016 a fost prima mai de Doamne ajuta dupa multe saptamani care au curs nespectaculos la box office-ul autohton. Finding Dory sau noul Independence Day n-au starnit cu adevarat interesul, dar un nou film din seria Ice Age a miscat in sfarsit cifrele.



Top 3-ul saptamanii

ICE AGE: COLLISON COURSE 67k spectatori, 1.4m RON
THE LEGEND OF TARZAN 54k spectatori, 1.0m RON
CENTRAL INTELLIGENCE 25k spectatori, 437k RON

Pentru un total al saptamanii de 267k spectatori, cifra care n-a mai fost batuta de la inceputul lui mai cand se lansa Captain America: Civil War.

De notat ca noul Ice Age nu are parte la noi de un debut fulminant, e cam a 6-a - 7-a lansare a lui 2016 ca numar de spectatori. Dar cum e genul de film cu picioare ok il vom regasi probabil la finalul anului in primele 5 pozitii. In plus Secret Life of Pets nu ajunge in Ro decat din 5 august, asa ca pentru Collison Course e timp.

De notat 2 ca THE SHALLOWS - Blake Lively vs. rechinul a debutat foarte subtire la noi. 7k spectatori si inafara top 10 al saptamanii. Un film pentru care americanii au avut ceva apetit.

Ce intra in cinema in weekend? Skiptrace - genul de film caruia ii sta mai bine pe tv decat in cinema si Star Trek Beyond - un brand care nu face volum in Ro. 

Si - asa cum am promis saptamana trecuta  - hai sa vedem cum au performat filmele romanesti in prima jumatate a anului si la ce ne putem astepta in restul lui 2016.

Campionul incasarilor este Bacalaureat-ul lui Mungiu. A strans pana acum, in 9 saptamani in cinematografe, 47.5k spectatori. Lansat in acelasi timp cu castigarea premiului pentru regie de la Cannes si bazandu-se si pe numele autorului, cifrele lui Bacalaureat  palesc totusi in comparatie cu Aferim-ul de anul trecut - 77k spectatori.

Dezamagirea acestor prime 6 luni a fost Minte-ma frumos in Centrul Vechi. Minte-ma frumos fusese unul din recordurile de incasari acum cativa ani, dar acestui sequel i-au lipsit si campania de promovare pe masura celei de atunci, si un brat de distributie cu ceva muschi.

In rest cifre foarte mici si foarte foarte mici. Orizont - 5.6k spectatori, Dincolo de calea ferata - 4.5k spectatori, Ilegitim - 8k spectatori, 03. Bypass - 1.4k spectatori, Dublu - 1.4k spectatori, Tudo - 1.2k spectatori.  Atrage atentia Usturoi - care si-a strans insa spectatorii intr-o perioada lunga de timp - 18k spectatori. 

Ce filme romanesti urmeaza in 2016?

Probabil ca #Selfie69 are cele mai mari sanse sa se descurce cat de cat. Primul film Selfie e mai proaspat in memoria spectatorilor - deci sunt sanse ca acestia sa fie mai usor de adus in cinema fata de cei ai lui Minte-ma frumos. In plus Selfie e un proiect mai coerent din punct de vedere comercial decat Minte-ma. Trailerul promite, si chiar si in conditiile in care atuul distributiei lipseste, totul se joaca la lansare. Daca Selfie 2 debuteaza onorabil, atunci cinematografele nu-l vor mazili imediat. Asta e si motivul pentru care producatorii trag tare cu promovarea - am vazut tot felul de stiri si materiale, asta in conditiile in care lansarea e programata pentru inceput de septembrie.



Al doilea film de la care putem spera sa vedem niste cifre decente este 6.9 pe scara Richter al lui Nae Caranfil. Cu talentul lui de povestitor si cu un istoric de filme cu priza ok la public...




Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal