Movie news: Netflix, Warcraft in China, boala sequel-urile

Netflix in Romania

@ICEEFest un reprezentant al companiei a spus ca jumatate dintre trialistii lunii ianuarie (atunci cand serviciul s-a lansat la noi) au fost convertiti in abonati. Daca luam de buna cifra de 160 de mii de trialisti - vehiculata anterior - rezulta ca Netflix ar avea circa 80 de mii abonati in Romania

Pana la finalul anului majoritatea produselor vor avea subtitrare in limba romana, iar mai tarziu va veni si content-ul local. Moment la care de comunicare si promovare se va ocupa The Practice.

Netflix binge scale



Warcraft in China

90m $ la deschidere. Urias. Luati ca reper cele 95m $ incasate de BvS in intreg ciclul cinematografic din China. Inca o dovada despre cum se schimba centrul de greutate in privinta box office-ului international (nonUS) si despre cum parteneriatele si investitiile chinezesti la Hollywood produc efecte. Warcraft va fi flop in State - a debutat cu 24m $ -  dar China cu 144m $ incasati pana acum compenseaza din plin. 


Rateuri in serie ale unor sequel-uri

Multe exemple recente de sequel-uri care au ratat la box office. Vezi recentul Alice Through the Looking Glass sau The Huntsman: Winter War... Eu cred ca si Now You See Me 2 va ajunge tot in categoria asta. De ce se intampla asta? Pentru ca studiourile nu vor sa riste cu proiecte noi, dar se agata de proiecte al caror succes nu poate fi serializat. Fie ca e vorba de tehnologie, primul Alice venea pe valul lui Avatar, fie ca e vorba de cast, Kristen Stewart aducea cohorte de fani si scandal mediatic, fie ca pur si simplu o poveste buna are un inceput si un sfarsit si nu poate fi replicata.




Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal