Box office Romania: debuturile lui Finding Dory si Now You See Me 2, urmeaza Independence Day: Resurgence

Totalul saptamanii: 183k spectatori

Nu e vreun nimim istoric, dar e de remarcat ca 4 din ultimele 5 saptamani au avut totaluri sub 200k spectatori. E un slump - cum ar spune americanii a carui cauza nu e usor de gasit. EURO2016 a inceput doar de vreo 2 saptamani, la fel si vremea insuportabil de calda. A mai fost si weekend-ul prelungit cu o zi de luni libera, au fost si vreo 2 weekend-uri cu lansari modeste...

Top 3-ul saptamanii

Warcraft 57k spectatori
Now You See Me 2 55k spectatori
Finding Dory 22k spectatori

Warcraft pierde rapid teren dupa cifrele cumulate de saptamana trecuta. Lucru asteptat. Lucru neasteptat e cum pornesc la noi celelalte premiere. Fix pe dos decat estimarea mea. In State Finding Dory a incasat 135m de dolari, record absolut pentru o lansare animata. Si world wide se simte foarte bine. Dar la noi debutul este slab. E drept ca tot anul animatiile au debutat slab si vom vedea la cat inchide,  dar pentru mine cifra e cel putin surprinzatoare. Now You See Me 2 face in schimb niste cifre excelente - versus asteptarile mele si versus perioada foarte slaba in general la box office-ul romanesc. In State a mers semnificativ mai jos decat primul film al seriei, dar la noi are o crestere in valoare absoluta - primul film aducea 47k spectatori la lansare, in conditiile in care totusi piata a crescut si ea fata de 2013.

Ce urmeaza?

Inca un blockbuster de vara - Independence Day: Resurgence - despre care nici ca mai imi vine sa fac predictii dupa ce tare m-am fript saptamana trecuta. Dar, for the record, zic ca Independence 2 lanseaza la noi cu 70k spectatori si ca totalul saptamanii in cinema va depasi 200k spectatori.
Comments

Popular posts from this blog

Man in the High Castle

Rogue One: A Star Wars Story