Gopo 10: favoritul meu la scurtmetraj documentar

Lupta se da intre:

Inapoi la radacini
De Andrei Stefan Rautu. Pe-un picior de plaja pustie portugheza un tip o arde pe un mod de viata cat mai apropiat de cel al strabunilor sai. Nu se leaga nimic ca-lumea.

Stories in tea cups
Mirona Radu a fost in Mama China si a filmat si povestit cu un posesor de ceainarie locala. Aer exotic, dar cam atat pentru mine.

Drumul spre succes
Mai multe personaje vorbesc despre succes - ce inseamna si cum se masoara, cum se traieste si cine ni-l inspira. Interesant cum mai toti intervievatii se raporteaza la succes din perspectiva detinerii sau nu a statutului de persoana publica. Chiar daca nu sunt de acord cu aceasta perspectiva, tot la ea se raporteaza... Lung si fara sa ofere vreo revelatie, dar filmat ok. De Andrei-Nicolae Teodorescu

Chat with Alice
Eeeeee... Isabela Tent revine dupa Alice de anul trecut cu o continuare. Ii zice Chat with Alice pentru ca Alice s-a apucat de chat. De fapt viata tuturor personajelor a luat-o la vale. Cuplul de artisti adolescenta-om la varsta a treia s-a pulverizat sub presiunile vietii de familie. Daca Alice era freaky, Chat with Alice devine trist. Nu stiu ce-i rezerva destinul lui Alice, dar as vrea la anul pe vremea asta sa mai aflu ce face.

Cealalta viata a lui Charon
N-ar fi sunat la fel de pompos daca ii spuneau Cealalta viata a groparilor, dar lasand la o parte titlul folosit... filmul Ioanei Turcan e cel mai bun de anul asta. Aseaza destept camera de filmat, construieste niste planuri cool, alege cadre largi care te teleporteaza acolo. Pare complet lipsit de interventie in ceea ce priveste subiectii si interactiunile lor. Si, cel mai important, face un portret complet. E drept ca se si intinde pe 45 de minute.




Concluzie: Mi-ar placea sa castige groparii din Gherla, pardon Cealalta viata a lui Charon, dar si destinul in devenire a lui Alice incepe sa capete greutate.



Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal