Box office: debutul lui Batman v Superman: Dawn of Justice la noi si in lume

Ce mi s-a parut mie interesant la debutul lui BvS e felul in care cei de la Warner au ales sa joace lucrurile. 


Intr-un fel poti spune ca nu prea aveau incotro... Miza e uriasa - Warner a avut un 2015 prin balarii, presiune mare deci pe rezultate in 2016. Iar de BvS atarna cumva tot universul lor DC Comics care ar trebui sa rivalizeze cu Marvel-ul celor de la Disney. Nu intru in amanunte nu pentru ca n-as vrea, ci pentru ca nu ma pricep foarte bine. Nu sunt comic geek. Eu astept Suicide Squad-ul unde sper si cred ca Warner i-a lasat mana libera lui Daivd Ayer care spunea, si il cred si pe el, ca Jared Leto ne va taia respiratia.



Ce s-a auzit prin targ a fost ca studioul a avut indoieli serioase dupa vizionare, asa ca: a pompat masiv in promovare si in a vinde bilete in avans si a scos la inaintare niste cronici/review-uri pozitive scrise de niste no name-uri. Fix odata cu primii spectatori au venit si primele review-uri pe bune. Cam toate au dat cu filmul de pamant, iar fanii BvS au dat-o in paranoia cu "sunteti platiti de Marvel"...



All in all primul weekend + avanpremierele au adus incasari uriase: 420 milioane de dolari worldwide. 166 din ele s-au adunat in State, acolo unde filmul a primit un calificativ B pe CinemaScore - un sondaj reprezentativ statistic pentru publicul care a iesit sa vada filmul in US si Canada. Drept comparatie Deadpool a avut A pe CinemaScore, iar My Big Fat Greek Wedding 2 un A-.

Ceea ce inseamna ca de la saptamana a 2-a viata lui BvS va fi mult mai grea. Dar cu o plecare atat de buna si cu discutiile iscate in jurul sau (pro, contra, dar si multe colaterale - vezi Wonder Woman) nici ca mai conteaza asa tare. Pana una alta Warner respira.

Si acum sa ne uitam si in ograda noastra.

BvS a debutat cu peste 128 de mii de spectatori platitori si incasari de 2.76m RON. Lider incontestabil si o performanta foarte buna. 

Foarte buna, dar niciun record. In 2016 Deadpool a deschis cu 118 mii spectatori si incasari de 2.27m RON. O sa-mi ziceti ca 128 e mai mare decat 118. Asa e, doar ca Deadpool a rulat in 59 de ecrane, in timp ce BvS a rulat in 101. In plus Deadpool nu exista ca brand in Ro, in timp ce Batman & Superman au o traditie indelungata. Puse in contextul asta cifrele lui BvS nu  sunt record breaking.

Raportat la 2015 BvS ar avea al patrulea debut, in spatele lui Star Wars E7 (175k spectatori), Furious 7 (196k spectatori) si Fifty Shades of Grey (145k spectatori). 

Urmeaza sa vedem la noi si in lume ce fel de picioare va avea BvS. In Ro estimasem ca filmul va prinde in extremis top 10 incasari la finalul anului. E clar ca va fi mai sus de atat, probabil in top 5.




Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal