Exit Through the Gift Shop

Ce sa scriu despre el? O ciudatenie narativa si stilistica la finalul careia te intrebi daca nu cumva "realitatea" vehiculata nu e decat o facatura dusa la proportii uriase.





Prima jumatate a materialului spune povestea lui Thierry, un francez mutat in L.A in anii '80, care atunci cand pune mana pe o camera de filmat nu se mai poate opri din a captura orice imagine. Tipul vireaza spre patologic si exista o explicatie psihologica pentru asta, blah blah. In timp ce filmeaza tot si orice, Thierry descopera scena street art-ului local si o documenteaza pana la cel mai mic detaliu. Din una-n alta ajunge sa-l cunoasca pe Banksy si are permisiunea sa documenteze demersurile lui artistice. Cand isi da seama ca are de-a face cu un lunatic Banksy si-l ia de pe cap spunandu-i sa devina el insusi artist. Asa ca Thierry o ia in serios si face un salt urias - se intoarce in L.A, pune la cale un show de proportii epice si... autotransformat in Mister Brainwash - se bucura de un succes, inclusiv comercial, de proportii. Cum? Cu ce bani? De unde pana unde? Pe ce baza? De aici incep teoriile si speculatiile fiecarui spectator. Mie imi place sa cred ca intr-o zi vom afla ca Mr. Brainwash este el insusi si cu totul o creatie artistica in spiritul street art-ului.





4 din 5, excelent, neconventional si parca deschis pentru o continuare. Inclusiv trailerul refuza sa faca ce face un trailer in mod obisnuit.



Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal