Netflix in Romania: continutul oferit sau de ce nu renunt la Unlocator

Am luat la bani marunti continutul oferit de Netflix in Romania (azi, 7 ianuarie 2015).

Rezulta urmatoarele:

a. Volumul cel mai mare in termeni de ore de vizionare e reprezentat de seriale. Sunt 234 de seriale disponibile. De notat insa ca aproape de jumatate dintre ele targeteaza copiii (Barbie, Angry Birds, Bernard...).

b. 136 de documentare. Aici e iarasi de mentionat ca aproape jumatate sunt cu sigla PBS.  

c. In privinta filmelor taxonomia folosita de Netflix, cea in care un film e incadrat la mai multe genre-uri concomitent (Paul Blart de exemplu apare si la comedy si la action&adventure), face dificila numararea efectiva a titlurilor. Luand in considerare si repetitiile sunt 610 titluri. Sa zicem ca fiecare film apare de 2 ori. Rezulta un volum de 305 filme disponibile.

So, total: 675 titluri oferite in Romania.
Hmmm...
Deci in State primesc pentru aceiasi bani (chiar mai putini avand in vedere ca dolarul e inca un pic mai jos decat euro) undeva la 9-11 mii de titluri (variatia vine din momentul la care s-a facut numaratoarea), iar in Ro sub o mie...

Concluzie: Nu renunt deci la prietenii mei de la Unlocator si la tunelul catre State.

PS. Ma corecteaza Ionita. Cica sunt spre 800 de titluri ca nu am numarat bine documentarele si ca nu toate filmele se dubleaza in liste. In fine... 700-800, aceeasi branza. Tot el zice sa vedem cum o sa creasca volumul in Ro, ca si in alte tari cu lansari en fanfare inceputul a fost cu 1 mie de titluri. La sfarsitul lunii numaram iar.






Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal