Box office Romania: Star Wars: Force Awakens vs. Furious Seven, The Hateful Eight vs. Django Unchained, Ride Along-urile si predictia pentru Revenant

Certitudinea inceputului de an in materie de box office autohton e ca sabia Jedi nu bate caii putere furiosi: 

Star Wars: The Force Awakens a debutat mai jos decat Furious 7, si a ramas sub in fiecare din saptamanile urmatoare. O exceptie notabila a fost Saptamana 4 - atunci cand Furious 7 a primit competitia debutului lui Avengers: Days of Ultron. Chiar si asa, din saptamana urmatoare cifrele lui Furious 7 au redevenit mai bune decat ale lui Force Awakens.



Debutul lui The Hateful Eight la box office poate fi cel mai usor judecat vs. performanta lui Django Unchained. Cele doua sunt QT-uri clasice, cu durate mamut si debut in cinema in luna ianuarie.



Trei ani mai tarziu deci pe o piata crescuta serios, cu numar de ecrane dublu, Hateful 8 debuteaza semnificativ mai jos (spectatori si bani) vs. Django Unchained. De ce? Ipoteza mea nr.1 e faptul ca Hateful 8 se gaseste de cateva saptamani bune pe torrent la calitate premium. Si da, am auzit lume care l-a vazut asa. Iar asta a tras cifrele in jos. Ipoteza mea nr.2 e ca fanii mixului de violenta si dialog a la Tarantino care-si intinde filmele pe cate 3 ore sunt o masa relativ stabila. Tarantino are un public hardcore, dar nu aduce mare lucru extra - tocmai pentru ca e atat de specific in ceea ce ofera.

Debutul lui Ride Along 2 atrage atentia. Cand pe intreg anul 2015 cele mai bune debuturi ale unor comedii au fost Love the Coopers (35.408 spectatori, 666k RON) si Ted 2 (39.481 spectatori, 718k RON), incasari de peste 1 milion RON au acest efect... 




Comparatia Ride Along vs. Ride Along 2 e si ea interesanta. Lansate amandoua in luna ianuarie, la 2 ani distanta, cu o expunere intr-un numar aproape dublu de ecrane, cu aproximativ aceleasi scoruri pe imdb si metacritic, 2-ul mai bine ca tripleaza cifrele incasate de primul film. Daca la QT nu se vedea deloc cresterea pietei, Ride Along 2-ul se bucura din plin din ea, iar seria cu totul pare sa fi castigat in popularitate de la un film la altul.

Ce intra in weekend? The Revenant.

Ce-l face ajuta: poleiala de Oscar, numele lui DiCaprio, imaginea spectaculoasa.
Ce nu-l ajuta: se gaseste deja pe torrent, durata mamut (156min), aerul de suferinta totala.

Iata cum au debutat anul trecut filmele de Oscar:

Birdman in 18 ecrane: 7.720 spectatori.
American Sniper in 45 ecrane: 27.407 spectatori.
Imitation Game in 62 ecrane: 17.299 spectatori.
Boyhood in 29 ecrane: 3.329 spectatori.
Whiplash in 20 ecrane: 2.520 spectatori.

Predictia mea pentru debutul lui The Revenant: 18.000 spectatori.

   

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus