Beasts of No Nation

Marea intrare a celor de la Netflix pe zona cinematografiei. 12 milioane de dolari platite doar pe drepturile de ecranizare ale romanului scris de Uzodinma Iweala, plus buget de productie baban pentru Cary Fukunaga, un nume cu trecere dupa Sin Nombre si primul sezon de True Detective. 


Hard drama, si cand spun hard chiar vorbesc serios, sunt putine filme pe care sa le etichetez asa, despre realitatea africana a soldatilor-copii si a felului in care se "fabrica" acestia. Sigur ca meritele unui cinema cu responsabilitate sociala sunt acolo. La asta se adauga si filmarile ok ale lui Fukunaga si interpretarile exceptionale ale lui Idris Elba si pustiului Abraham Attah. Dar cu tot realismul si naturaletea lui, Beasts of No Nation nu duce nicaieri - il lasa pe Comandant fara final, iar pentru Agu, eroul peliculei, finalul nu e la inaltime. Chestie insuportabila pentru mine.     




3 din 5, bun. 71/104/2015.

Filmul, boicotat de marile lanturi de cinema din State, s-a descurcat prost la lansare. Ce-i drept nici nu e un film mainstream. Ce ramane insa valabil e faptul ca Netflix acorda credit si finantare si unor proiecte pe care piata le-ar fi dat altfel la o parte.




Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus