Box office - cateva cifre la jumatatea anului

Jurassic World urca pe locul 3 la incasari worldwide ever. Dupa Avatar si Titanic. Un lucru pe care nimeni nu-l preconiza. Foarte probabil in 2 ani tot felul de creaturi xxl vor popula marele ecran.

Box office-ul american e la +9% la jumatatea anului vs. similarul anului trecut. Lucru asteptat pentru ca 2015 duduie de episoade noi din francize de succes. Si anul va continua la fel.

Si UK-ul e la un +10% ydt la incasarile din cinema.

Romania e la un mai modest +5%. Mai modest pentru ca piata pare sa-si tempereze in continuare cresterea indiferent de cat de tentanta e oferta in sali. Dealtfel jumatatea de an a adus cateva recorduri si performante importante, dar si cifre mediocre/sub asteptari pentru multe titluri.

Studioul cel mai potent pana acum in 2015 - Universal. Cu 5.5 miliarde incasate worldwide pana acum si varfuri precum F&F7, 50 Shades si Jurassic World. Nu cred ca Warner, poate Disney care anunta o toamna de forta cu Star Wars si Good Dinosaur sa bata Universal-ul la totalul incasat, dar la capitolul profitabilitate Universal arata invincibil cu reteta unui slate divers si cu bugete niciodata exagerate.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal