Sense8

Despre scenariu. Privit de sus are o structura deja familiara, toata lumea se joaca azi cu povestile intrepatrunse in spatiu si timp, iar psihopupu e si ea la moda. Rezultatul e un puzzle mamut worldwide cu 8 personaje care se link-uiesc mental si care vor lupta unele prin altele, inca nu e explicit pentru ce sau impotriva cui. Dar ca mesaj asteptarile sunt destul de clare - vorbim de Cloud Atlas stuff. Vazut de sus Sense8 arata bine si starneste curiozitate. 



Privit la nivelul povestilor individuale scenariul are plusuri - cateva surprize, cateva momente strong si culmea umor -  si minusuri - cam prea pe gura uneori si cam prea pregatit/asteptat  in alte momente.

Mare parte din personajele seriei sunt in cheie Wachowski - parte din comunitatea LGBT, iar Sense8 pare gandit in cheia de a familiariza un pic publicul nu doar cu faptul ca oamenii astia exista, ci si cu faptul ca traiesc, se bucura, se intristeaza ca si heterosexualii. E destul de mult Pride inclus in primele 2 episoade (atat am vazut eu pana cum), dar ramane de vazut daca seria sta in picioare sau devine o portavoce pentru drepturile unora sau altora.




Mai departe vine o regie de cele mai multe ori fara sare si piper, desi unul din numele incluse pe generic ii apartine lui Tom Twyker - pentru mine Parfumul sau ramane un film tzatza de matza ca feeling. Si desi bugetul e clar ca a fost generos - inteleg ca Netflix a batut palma la mai putin de o ora dupa ce proiectul i-a fost pitch-uit - nu poti sa zici ca Sense8 are calitatea aia extraordinara. Da, e filmat on location, ceea ce in cazul sau inseamna Londra, Seul, Berlin, Chicago si tot asa. Da, e clar ca pe partea creativa fratii Wachowski au avut mana libera, dar rezultatul nu arata si nu se simte state of the art

Ceea ce nu inseamna ca show-ul nu da dependenta vizavi de personaje, de felul in care ele se vor conecta si de efectele la scara mare. In concluzie: Nothing groundbreaking, but addictive.






Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus