Let the Right One In / Lat den ratte komma in

Ecranizare de Tomas Alfredson (Tinker Tailor Soldier Spy) din 2008, pe vremea cand facea film la mama lui in Suedia, dupa romanul bestseller cu acelasi titlu semnat John Ajvide Lindqvist.




Nici nu stiu ce sa zic ca am vazut inainte de toate. O poveste de dragoste, un drum al maturizarii cumva fortate de cateva experiente brutale, un eseu metaforic despre anxietate si crima, o pelicula cu si despre vampiri. Pentru ca toate astea vin incluse in Let the Right One In si nu se calca nicidecum una pe alta pe coada, ba chiar se potenteaza reciproc. Cei doi actori principali - copii de 12 ani - sunt atat de acolo, iar Alfredson seteaza fain atmosfera aia nordica - aparenta ikea-perfect si esenta tenebroasa - plus anii '80 si aseaza perfect fiecare detaliu ca sa simti povestea si sa iti pui intrebarile dincolo de ea.


Nail biting la foc mic, dar al naibii de catchy. Recompenseaza complet spectatorul chit ca am mai cautat cateva raspunsuri din cartea care a servit drept material original. 4 din 5, excelent. 8/104/2015.



Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal