Le conseguenze dell'amore / The Cosequences of Love

In ordine cronologica e al doilea film al lui Paolo Sorrentino, din 2004. In ordinea mea de vizionare e al treilea dupa Il Divo facut in 2008 si La grande bellezza din 2013. Concluzia: majoritatea elementelor specifice ale lui Sorrentino erau deja la locul lor si functionau brici - de la alegerea personajului principal si a temelor mari si pana la utilizarile surpriza ale coloanei sonore care alatura aici trip hop si orchestra clasica.




Povestea se centreaza pe un tip in pragul varstei de 50 de ani, deci tot un personaj in etate ca Andreotti in Il Divo sau Jep in Grande bellezza, "inchis" in spatiul perfect ordonat al unui hotel elvetian. Are de ispasit o pedeapsa si o face constiincios pana intr-o zi cand decide - e tot o chestiune ce trece prin filtrul ratiunii in si Sorrentino marcheaza asta in mod explicit - sa simta iarasi, sa traiasca din nou. Cu consecintele de rigoare.



Pentru un al doilea film, Sorrentino e teribil de sigur pe el - stie cand sa dea timp si cand sa scurtcircuiteze ceea ce se petrece pe ecran, are niste moduri de a-si apropia camera de personaj pe care nu le-am mai vazut in alta parte inclusiv o secventa de consum de heroina absolut speciala. Pare sa fie intr-un control absolut, stie exact ce si cat vrea sa transmita si, intocmai precum personajul sau, nu lasa niciun detaliu la voia intamplarii facand din Conseguenze dell'amore o experienta perfect intreaga. 

 4 din 5, excelent. Primul din cele 104 filme pe 2015.


Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal