E-Team

Docu produs cu banii lui Netflix si centrat pe un cuplu ruso-norvegian care face parte din prima linie a Human Rights Watch. Adica acei oameni care merg in zonele de conflict unde exista suspiciunea ca se incalca drepturile omului. 



O treaba mai riscanta nici ca imi pot imagina - un soldat in conflict stie ca are de partea sa tehnica militara si camarazi de arme, un observator e practic lipsit de orice aparare. Pe deasupra toata treaba cu stransul dovezilor si marturiilor nu are cum sa nu lase urme - imaginati-va ruinele unor case din care parintii isi scot copiii, cum sa ramai detasat la un asemenea moment? Si singura recompensa e ca din cand in cand un dictator vede completul de judecata sau ca uneori se semneaza acorduri de genul nefolosirii armelor chimice... Pare al naibii de putin si totusi oamenii din Emergency Team inteleg cat conteaza o  singura viata salvata.



Materialul e ultra emotional, dar avand in vedere subiectul si perspectiva asumata nici nu prea putea fi altfel. Real footage din Siria si Libia. Si o concluzie amara trasa la fata locului in Libia confirmata in timp - invinsii de azi vor fi invingatorii de maine, pentru ca in loc sa uneasca si sa vindece invingatorii de azi vor sa se razbune si sa-i umileasca pe invinsi. Plus marturii si imagini de arhiva cu Iugoslavia lui Milosevici - cumva inceputul miscarii Human Rights Watch. Ar merge si un docu mai cerebral despre istoria organizatiei, legatura cu Washington-ul si alte capitale ale lumii, serviciile secrete, discutiile legate de pozitionarea in privinta conflictului israeliano-palestinian, etc. E-team e un 3 din 5, bun in my book.



Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal