Cool Runnings / Cu sania pe nisip

Daca de Innamorato Pazzo am scris in multe randuri pe aici - e comedia romantica a copilariei mele - de Cool Runnings nu cred sa fi scris vreodata. Si a venit vremea sa fac dreptate. Nu de alta, dar l-am revazut zilele astea si pur si simplu ramane un favorit al meu.



Jamaicanii la proba de bob a unei Olimpiade de iarna? Poate parea sf, dar e o realitate care s-a petrecut prima oara in 1988 si se tot repeta de atunci. Anul asta stirea era ca n-au bani de bob si de transport si doua campanii online de crowdfunding au rezolvat probelemele financiare in cateva zile. Cea mai buna clasare din istoria Jamaicai a fost un loc 14, meritorie pentru o tara insulara tropicala cunoscuta in plan sportiv mai ales pentru atletii pe distanta scurta.

Revenind la Cool Runnings, filmul spune povestea fictiva din spatele acelei prime aparitii suprinzatoare din 1988 de la Calgary. Si o spune cu un amestec de aventura - de la nisipul jamaican si pana la aerul rece canadian - emotie - sunt cateva arcuri ale personajelor principale si un arc al intregii echipe care storc lacrimi la propriu - si foarte mult umor - personajele sunt gandite mereu intr-o opozitie generatoare de comic, iar fish out of the water-ul e speculat atat cat trebuie. Rezultatul e un absolut feel good, lejer, distractiv, dar si cu mesaj. 



Comments

Popular posts from this blog

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal