Guardians of the Galaxy / Gardienii galaxiei

M-am dus la Guardians of the Galaxy fara mari sperante. Stiam buzz-ul si hype-ul, nu vazusem niciun trailer (in buna mea traditie) si fiind vorba de un Marvel... ce sa speri, nu? Ei bine, GotG e de departe cel mai reusit film Marvel de pana acum - cel mai indraznet, cel mai elaborat, cel mai amuzant si singurul de pana acum ale carui defecte, inerente incep sa cred genului - desi Nolan e dovada ca se poate si pe alta carare, vin mascate cat de cat.


Cel mai indraznet pentru ca niciunul din cei 5 eroi nu s-a aratat anterior. Marvel i-a construit pe Iron Man si pe Thor si abia apoi a venit cu Avengers. GotG e din punctul asta de vedere o mutare curajoasa din start. In plus, tocmai pentru ca e o introducere, GotG presupune mult spatiu acordat de scenaristi pentru a construi personajele si a le pune in relatii. Imersiunea e reusita. 

Cel mai elaborat pentru ca actiunea se intinde de-a lungul si de-a latul galaxiei, e plin de personaje fantastice, unele bizare, altele hilare, aici iarasi GotG isi permite libertati creative simpatice. Schimbam look-ul si feel-ul de multe ori, peisajele interstelare sunt cool.

Cel mai amuzant pentru ca... in locul unui erou pe care mama soacra sa-l vrea acasa (gen Captain America sau Thor) GotG presupune o gasca de misfits. Si gastile de misfits sunt din start simpatice. In cazul de fata scenaristii pompeaza umor la greu, de cele mai multe ori foarte reusit. Iar coloana sonora cu hituri pop - delicioasa.

Sigur ca defectele sunt acolo (iarasi salvam planeta, pardon galaxia, iarasi avem o chestie cu puteri uriase, dar necunoscute, iarasi nu ajungem la suficienta emotie si dramatism), dar GotG e atat de relaxat, funny si tupeist incat ii acord titlul de filmul verii in cinema si cand aparedvd-ul sigur o sa-l revad. 4 din 5, excelent in my book.




Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal