X-Men: Days of Future Past / X-Men: Viitorul este trecut

Am recuperat in weekend la Hollywood Multiplex ultimul X-Men. Pentru un blockbuster al verii filmul, reintrat pe mana lui Bryan Singer, isi face treaba bine, desi ca si gust personal vine sub First Class-ul de acum 3 ani semnat Matthew Vaughn.


De rau: premiza cu intorsul in timp ca sa alteram istoria e fumata si rasfumata, n-am inteles de ce Harap Alb Wolverine avea de voie de Charles Xavier si de Magneto plus de astia doi in aceeasi echipa cand trebuia doar sa altereze planul lui Mystique de-a omora un pitic obsedat de arme... in fine, e vara, ce gandim atat?! Tot la nasol: look & feel-ul primelor 15 minute neconvingator, cantitatea sporita de expozitiune si Santinelele alea care aratau prea de copii in anii '70.

De bine: tusa de comedie - self aware si corect balansata, aerul retro chic, efectele speciale - mai ales slomo-ul de la evadarea lui Magneto, explicatiile istorice alternative, soundtrack-ul, greutatea - again, nu prea multa, dar nici absenta, finalul - si aici Days of Future Past e si peste First Class.




3 din 5, bun in my book.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal