#Selfie

Am tras chiulul de la munca si m-am dus sa vad #Selfie-ul. Nu cu mari asteptari - parerile abuzator flatante de dupa o premiera de gala sunt intotdeauna bune de aruncat fix la cosul de gunoi - dar cu o curiozitate hranita de promovarea de care filmul a avut parte. Rezultatul? #Selfie insusi trece examenul, dar la fel ca generatia pe care o reprezinta o face la limita. 



De rau: povestea lasa de dorit, cu momente in care evenimentele sunt incropite pentru a atinge acel moment care va da bine pe ecran - vezi plonjonul masinii in apa, cu cateva backstory-uri doar minimal exploatate, in schimb cu o caruta de guest star-uri expuse pe ffwd - deh, promovarea aia are si ea un pret. 

Tot la minusuri sunt interpretarile Flaviei Hojda si Crinei Semciuc. Prima suna fals strident la fiecare replica, basca ca parca nu stie sa deschida ca lumea gura cand vorbeste. Cea din urma e vinovata de un overacting clar ca lumina zilei. Pluseaza mult peste ce era cazul in secventele ei dramatice. 

Prima secventa - cea cu balul de absolvire - e complet ratata din saracimea figuratiei, decorului si din coloana sonora cu Coco Jambo. E 2014, c'mon! Ultimul minus in my book e aerul prea cuminte ales de scenaristi si producatori. Nu stiu film romanesc in care sa nu fi auzit un "futi" si totusi aici, in filmul generatiei selfie, limbajul si comportamentul sunt ridicol de decente. Yasmine - personajul teoretic usuratic - il iubeste sincer pe profu' de istorie si vrea sa se afiseze public cu el, iar virgina e tot virgina la finalul peliculei. S-a mai pomenit asa ceva? :) 

De bine: look and feel fresh, colorat, de vara. Intr-un cinema minimalist, inghesuit in 2 camere la bloc si cu povesti apasatoare de viata, treaba asta conteaza si vinde. Nu am ras cu gura pana la urechi, dar nici nu am simtit chinuiala aia idioata de "hai sa-l facem comic cu forcepsul". Olimpia Melinte la fix. Razvan Vasilescu se intinde cat vrea el si o face amuzant in rol de Nicu Ceausu. E un secundar de efect. Sunt si niste plusuri cu recuzita in cazul sau. Coloana sonora - inclusiv Flavia Hojda cantand balade la chitara - e fix de acolo. Smiley si Velea - o prezenta cool in rol de pepenagii. Spre deosebire de Raduleasca care e ca si inexistenta. Hai ca iar o dau pe negativ...



Cred ca #Selfie va fi filmul RO cu cele mai multe intrari in cinema in 2014. Nu pentru ca va fi cel mai bun, ci pentru ca e facut pentru un public tanar, nepretentios (am fost galant cu exprimarea asta), care vine in cinema. In plus promovarea se simte si filmul ajunge oportun pe ecrane. Tocmai ce s-a dus 1 mai-ul si pustimea viseaza deja la vara, la mare, la soare & the rest. 2 jumate din 5, acceptabil in my book.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus