11 personaje care dau coltul

Ante scriptum:

Au ramas pe din-afara J.C din Passion of the Christ, din motive de minima religiozitate si pentru ca tehnic vorbind invie; Thelma & Louise pentru ca imi place mie sa cred ca n-au murit, stiu ca neg evidentele, just let me be; Lilya din Lilya 4 ever - pentru ca e un film prea putin cunoscut, prea brutal si prea pe bune ca sa intre in topul asta; baietii din Reservoir Dogs pentru ca mor cam toti si n-as stii pe care sa-l aleg…

Pornim:

11. Dl. Lazarescu / Ion Fiscuteanu

Sa fim nationalisti macar la debut. Domnul in cauza moare incet, dar sigur, sub ochii vecinilor, sistemului medical si telespectatorilor veniti sa vada minunea lui Cristi Puiu premiata la Cannes. Cauza aparenta a decesului: era batran mosul... Cauza reala: nu ai ucide un personaj pentru Un Certain Regard?


10. Lt. Cl. Austin Travis / Steven Seagal

Loc dedicat eroului genului action mort prematur. In 1996, “Pony Tail” Seagal era deja un actor cu priza la public asa ca producatorii au zis ca nu le strica numele sau pe afisul lui Executive Decision. Asa ca in primul sfert de ora Steven executa o cadere dintr-un tub de legatura intre 2 avioane - unul plin cu teroristi, celalalt cu trupe speciale. Si cazut ramane. Cauza decesului: free falling. Cauza reala: apparent devenise prea scump.

9. Chad Feldheimer / Brad Pitt

Mai aproape de zilele noastre. Fratii Cohen aleg sa-i traga saracului cu duhul Chad un glont in teasta prin intermediul pistolului actionat de George Clooney in Burn After Reading.Cauza decesului: consecinta nefasta a intrarii prin efractie in casa unui domn instabil emotional. Mesaj pentru Brad: relax, ii vine si lui George in topul asta. Cauza reala: Brad intrase asa bine in pielea lui Chad ca trebuia eliminat.

8. Billy Tyne / George Clooney

Capitanul de vas paraseste ultimul corabia sau, adaptat la situatia din Perfect Storm, se scufunda odata cu ea. Cauza decesului: inec. Cauza reala: omul pur si simplu nu a bagat de seama avertizari meteo repetate. Mesaj pentru George: mi-ai mancat un loc din top! Mesaj pentru Brad: esti razbunat, dar cu Troia nu te mai bag... si Orlando scapa nepedepsit.

7. Jack Dawson / Leonardo DiCaprio

Stiu, stiu, sunt machiavelic punandu-l pe un asemenea loc dezonorant. Oricum DiCaprio o sa mai apara/ o sa mai moara. Aici e tanarul cu vorbe frumoase care isi permite sa invete o doamna sa scuipe de pe puntea Titanicului peste care sta sa dea un iceberg. Cauza decesului: inec+hipotermie. Cauza reala: nevoia exagerata a populatiei femine de a varsa lacrimi de crocodil.

6. Russell Franklin / Samuel L. Jackson

Omul de afaceri venit sa vada ce-i face investitia in cercetarea rechinilor in Deep Blue Sea. In loc de tratament pentru Alzheimer gaseste niste animale hiperinteligente care-l ciopartesc. Cauza decesului: atacul fatal al celui mai vechi pradator de pe planeta. Cauza reala: numai un rechin il poate dovedi pe Samuel L. Jackson...




5. Andrew Beckett / Tom Hanks

Philadelphia. HIV. No funny stuff, no comment.

4. Romeo Capulet / Leonardo DiCaprio

V-am zis ca mai apare Leo-Romeo. In Romeo+Juliet tanarul manierat respecta reteta shakespeariana si da coltul inainte ca celebrele clanuri Montague si Capulet sa faca pace. Cauza decesului: otravit pe bune din disperare. Cauza reala: lipsa de suflet a bardului. Plus rautatea mea de a-l include de doua ori in topul asta.

3. Maggie Fitzgerald / Hillary Swank

Actrita cu potential mare de deces (vezi Boys Don't Cry) e aici luptatoarea in ring ramasa paralizata. Cauza decesului: eutanasia. Cauza reala: Clint Eastwood nu mai luase un Oscar de la Unforgiven incoace....

2. Harry S. Stemper / Bruce Willis

Bruce Willis e prototipul salvatorului in cinematografia Americana recenta - salveaza copii (Mercury Rising), relatii (The Story of Us), orase (Die Hard) si da, salveaza si planeta. De obicei la final e teafar si se alege cu cate un pupic, tousi in Armageddon da coltul, nu inainte de a feri planeta de un asteroid si de a-si lasa fiica pe maini bune.

1. Egalitate intre: Maximus/Russell Crowe si William Wallace/Mel Gibson

Epicul istoric e cel mai fertil teren pentru eroi comerciali. Gladiator si Braveheart. Fiecare dintre cei 2 se refugiaza in imaginar - campiile Elizee, cuvantul libertate, familia disparuta. Si mereu apare in cadru cate o domnita cu cap incoronat care sa sufere din dragoste pentru el stimuland astfel si descarcarea emotionala a publicului…

 
 

Comments

Ioana said…
Tot Leo merge si pentru The Departed (nu-mi place asa mult de el, dar tocmai am vazut filmul si se nimerea prea bine pe subiect). Intra si Matt Damon aici, dar fiind antierou you were kinda hoping he'd kick it sooner.

https://24.media.tumblr.com/57ddc6431b7a125415e1b49f3cfcf286/tumblr_mipoq6s7Bx1s4r51mo1_250.gif

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus