The Place Beyond the Pines / Destine la rascruce

Ridicat in slavi de critica de film de peste ocean filmul lui Derek Cianfrance n-a produs in mine niciun efect, fie el emotional sau intelectual. Si au trecut vreo 5 zile de cand l-am vazut. E drept ca nici nu poti sa-i reprosezi mare lucru.


Daca scenaristii s-ar fi oprit la draftul 14, nu la 37, poate primul personaj, maniacul Luke in interpretarea lui Ryan Gosling, ar fi ramas si cu cateva replici. Sigur, avem o atitudine jucata si jucata bine, dar e cumva asemanatoare cu Drive, iar aici nu la fel de convingatoare sau de adanca.

A doua parte a peliculei il are in centru pe Bradley Cooper si surprinde ascensiunea personajului sau, Avery, pe ruta politist de patrula - politist erou - asistent de procuror. Aici pelicula devine mai interesanta prin 2 personaje secundare - un copoi murdar cu priviri interpretabile in prezenta lui Ray Liotta si tatalui lui Avery, genul uns cu toate alifiile. Prin comparatie cu cei doi, Avery ramane un personaj sarac si neinteresant.

A treia parte - petrecuta la 15 ani dupa primele 2 care se inlantuie intr-o minunata continuitate directa - surprinde nefericita coincidenta a intalnirii fiilor lui Luke si Avery. Mai retinut decat m-am asteptat, dar macar mai vibrant decat ce-am vazut in primele 2 ore de film. Doar 2 jumate din 5, acceptabil in my book.



Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal