Hangover Part III / Marea mahmureala 3

Todd Phillips s-a basicat zilele astea intr-o emisiune la radio, ca el nu face filme pentru critici, el face film pentru public. Artizanul seriei Hangover uita insa doua lucruri: ca primul film al seriei a avut o critica ultrapozitiva si lucrul asta a contat in succesul seriei. O comedie cvasinecunoscuta laudata pe toate gardurile atrage atentia, exact ca si Bridesmaids - replica feminina a lui Hangover. Deci critica e buna doar cand te ridica, nu si cand te coboara. Si, al doilea aspect pe care Phillips nu-l baga in seama, e ca insusi publicul a fost dezamagit de continuarile originalului. Hangover Part II are un scor de 6.5 din peste 200,000 de voturi    pe imdb, iar Hangover Part III, deocamdata din 16,000 de voturi, este la 6.3. Gandindu-ne ca fanii inraiti au fost primii in cinema, e foarte probabil ca scorul final sa mai scada un pic. Originalul are 7.8 din 350,00 voturi. Pare-se deci ca si in ochii publicului primul Hangover a fost o comedie foarte buna, in timp ce continuarile au alunecat in mediocritate.


Primul Hangover l-am laudat aici, despre al doilea Hangover am scris aici. Cum e 3-ul? Phillips, vinovat de o manevra Ctrl+C - Ctrl+V intre primul si al doilea Hangover, incearca sa-si spele pacatele cu un al treilea film care sa inchida aventurile Wolfpack-ului. Promisiunea lui e notata mare pe afis - The End - si reluata in film - It all ends tonight.  Idee rezonabila pusa in practica cu scartaituri. Desi sunt cate 2 ani de pauza intre Mahmureli, scenaristii sunt din ce in ce mai lenesi. Atat de lenesi incat o ranga infipta intr-un interfon face ca portile sa se deschida larg, iar impiedicatul stupidut in cocosi, instrumente muzicale, cocosi, instrumente muzicale (nu ma repet eu, se repeta filmul!) e sursa de umor flescait. All in all previzibil si fara scanteie. Singurul personaj care respira si traieste la nivelul originalului este Alan, restul gastii s-a aplatizat - Doug, fiind rapit, nu prea apare, Stu incaseaza mult mai putin decat deobicei (ramaneti dupa end credits ca sa vedeti o faza in care incaseaza mai mult decat in tot restul filmului), iar Phil... Phil e acolo pentru ca sa arate bine pentru doamne si domnisoare. De dragul lui Zach Galifianakis si personajului sau 2 din 5, modest in my book.





Comments

Anonymous said…
phil parea chiar ok fata de "noile achizitii"... fata de vechile faze crizate-delicioase din primele doua "episoade"...slab slab slab...recomand downlodul si mult alcool inainte... :)) glumesc... doar downloadul... alcoolul dauneaza

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus