3 momente nebune cu Terence McDonagh in Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans

Nic Cage face de multe ori alegeri execrabile in materie de roluri, dar din in cand in cand gaseste cate un personaj misto caruia ii da viata intr-o maniera dementa. Il prind bine extremele, alcoolicii sau narcomanii, ciudatii. E si cazul lui Terence McDonagh din Bad Lieutenant: Port of Call -New Orleans, un politist meserias, dator vandut la pariuri, mai mult drogat decat treaz, cu o fata (Eva Mendes) in pepiniera si o gramada de afaceri din ce in ce mai incurcate de rezolvat. Cele mai tari 3 momente in ordine cronologica:

 #1 
Prima secventa. Intr-o sectie de politie inecata de apele Katrinei, capitanul de politie Terence McDonagh impreuna cu un coleg descopera un detinut captive intr-o celula. Chavez are apa pana la gat, Terence nu-l scoate din shithead, se tine de glume cum ca nu merita sa-si murdareasca chilotii de 55 de dolari pentru el, dar se arunca in apa sa-l salveze. Se alege cu o promovare la gradul de locotenent, cu dureri crancene de spate si, pe cale de consecinta, cu o adictie pentru calmante din ce in ce mai puternice.


 #2 
Cu accesul taiat la camera dovezilor de unde un amic il alimenta cu droguri pe care uita sa le inregistreze, Terence pandeste pe strazi laturalnice o prostituata si pe clientul ei. Sare pe ei, ii goleste de toate substantele interzise pe care le au, se drogheaza si si-o pune cu prostituata. De fata cu clientul. Nebunie cu acte in regula.


#3 
Cand singurul martor al unei crime brutale ii scapa printre degete, Terence nu se jeneaza sa scoata tubul de oxigen din nasul unei babe, baba ingrijita de bunica fugarului pe care il cauta. Pe ingrijitoare o ia la palme, o injura, o ameninta cu pistolul din dotare. Ii spune ca o baga la bulau macar pentru omor din imprudenta. Treaba se nasoleste grav atunci cand baba cu tubul se dovedeste a fi mama de congresman.


Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal