Fantastic Mr. Fox

Instant pleasure, cam asta e verdictul pentru dublul debut al lui Wes Anderson: in lumea animatiei stop motion si cea a adaptarilor, dupa romanul lui Roald Dahl.



La prima vedere un Wes Anderson ca la carte: tematica familiei disfunctionale e acolo, nu lipsesc momentele unor scrisori, cadrele in continuitate prin diverse incaperi, temele muzicale obisnuite, prim planurile, prezentarile in voice over pentru trecutul personajelor, spiritul ludic dulce-amarui si mesajele in cheie umanista chit ca umanitatea are aici rol de personaj negativ prin intermediul unei triplete de afaceristi. Plus voci obisnuite ca Bill Murray sau Owen Wilson

Si totusi Fantastic Mr. Fox este un Wes Anderson altfel: probabil cea mai trainica si mai normala familie pe care regizorul alege sa o studieze, ceva mai putina nostalgie si un pic mai multa veselie, un ritm al povestii sensibil mai saltaret si cateva momente cu personajul Sobolanului in cheie western aproape tarantineasca. No slow motion - ce-i drept in conditiile in care animatia a fost realizata la 12 frame-uri pe secunda, ea vine direct cu o senzatie de sacadare cu care te obisnuiesti in primele 5 minute - plus un univers coloristic dominat de galben, portocaliu si bej precum o executie fina de bijutier in metal pretios si ambra.



Must see si bun pentru toata familia (incep sa ma gandesc si la asta), 4 din 5, excelent in my book.


Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal