Box office Romania 20-27 mai 2013

Box office Romania 20-27 mai 2013

Top 3

Fast & Furious 6             1.54m RON
The Great Gatsby            1.03m RON
Star Trek Into Darkness    390k RON

Fast & Furious 6 e liderul asteptat, depasind insa cu mult asteptarile mele de saptamana trecuta - il vedeam undeva aproape de 1 milion de RON incasari. E cea mai buna lansare in cinematografele din Romania in 2013 si printre cele mai bune din 2000 incoace. Pe 2 si 3 cad in aceeasi ordine ca saptamana trecuta Marele G. si sequelul lui J.J la Star Trek. De remarcat suma foarte sanatoasa incasata si de Marele G. - un milion de RON la a doua saptamana nu e de ici de colo. Box office-ul saptamanii urca de la 2.8m RON la aproape 3.7m RON.

Puzzle, filmul romanesc semnat de Andrei Zinca lansat saptamana trecuta, sufera serios - doar 1673 de spectatori din 20 de ecrane.

Ce vine in cinema saptamana care urmeaza?

Hangover 3. Primul Hangover a debutat cuminte in 2009 (sub 10 mii de spectatori la lansare), dar buzz-ul foarte bun i-a adus pana la final un total de 96 de mii de spectatori. A doua Mare Mahmureala, cu debut in mai 2011, avea deja un renume bun in ochii publicului si aducea in sala in saptamana de lansare peste 46 de mii de spectatori si peste 200 de mii in total. La lansare Hangover Part II a avut de infruntat POTC: On Stranger Tides la a treia saptamana.

Cu Fast & Furious 6 abia la a doua saptamana Hangover Part III va avea mai mult de furca. Un mic buzz negativ exista - criticii l-au decretat deja "cea mai slaba comedie a anului". Pe de alta parte box office-ul romanesc a miscat serios in ultimele saptamani pe lansari de titluri cu potential la public (Iron Man 3 si Fast & Furious 6). Estimarea mea: 1.1m RON la lansare si locul 2 dupa Fast & Furious 6.


Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal