Gangster Squad / Elita gangsterilor

Toata echipa din spatele lui Gangster Squad pare sa fi facut in pregatirea filmului o vizita de aprovizionare, cu bune si cu rele, la un magazin secondhand.


Scenariul apeleaza la toate personajele si relatiile cliseu pentru un film cu gangsteri  vs. politisti. Avem mafiotul hidos, incoruptibilul dur cu insigna, frumuselul aparent nepasator, pistolarul batran, ucenicul pistolarului batran, tipu' cu ceva creier, diva, evident in bratele mafiotului hidos la inceput, dar cu ochii lipiti pe sarmul frumuselului aparent nepasator, politisti manjiti... si tot restul.

Partea buna a scriiturii e ca replicile acestor personaje nu sunt nuca in perete, asta poate si fiindca ies pe gura unei distributii de lux. Cateva gesturi sunt chiar misto gandite si functioneaza. Partea rea e ca acelasi scenariu nu e capabil sa dezvolte personajele in ceva cu greutate specifica. Gangster Squad se dovedeste mult prea lejer. Iar cand un personaj secundar - cum e nevasta incoruptibilului - devine mai multi-strat si mai interesant decat personajele principale, e clar ca povestea da rateuri. Pe cale de consecinta rundele de pac-pac, lungite la maxim si filmate demonstrativ, raman plictisitoare.

Tot ce se intampla in Gangster Squad s-a mai vazut de multe ori si de multe ori s-a vazut mai bine. Cand iti alegi un drum asa de bine batatorit catre un final atat de familiar, e musai sa vii cu surprize pe parcurs. Doar ca astea nu se gasesc la magazinul secondhand. Cateva artificii de filmare si o distributie in care Sean Penn  e plusul, il are pe dracu' in el, iar Ryan Gosling minusul, vocea subtirica e complet nefericita, nu au cum sa salveze filmul de la un loc sigur in gramada de "nu va bateti capul". 2 si jumatate, acceptabil in my book, dar trailerul e mult peste ce poate de fapt filmul.




Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal