Gambit / Razbunare cu stil

In 1966 originalul Gambit ii aducea impreuna pe Michael Caine, Shirley MacLaine si Herbert Lom. In 2013 remake-ul pus pe hartie de fratii Coen, dupa o telenovela de casting ce i-a mai inclus pe Hugh Grant, Sandra BullockJennifer Aniston sau Ben Kingsley, a ajuns la o formula minunata: Colin Firth in rolul unui evaluator de arta british, frustrat si neindemanatic, Cameron Diaz in rolul unei texance excentrice (e un pleonasm?) cu radacini de familie potrivite si Alan Rickman in rol de mogul atotstiutor cu o fixatie pe impresionisti.



Tripleta asta e punctul forte al noului Gambit. In rest... da, plotul e banalut, parca necopt suficient. Da, totul se intampla mereu asteptat, chiar si twistul de final pe care filmul il serveste nu poate salva impresia generala modesta. Si da, sunt multe momente de umor la care cel mult schitezi un zambet in coltul gurii, nimic mai mult. Dar la naiba daca sarmul lui Firth, a carui eleganta chiar si cand umbla fara pantaloni nu poate fi negata, gropitele broscutei iesite de la sala de fitness Diaz si inclestarea furibunda a lui Rickman nu sunt suficiente ca sa faca din Gambit o vizionare ok. Inca o dovada ca uneori un cast misto scoate un film la liman.



3 din 5, bun in my book cu precizarea ca merge cel mai bine servit ca desert intr-o dupa-amiaza fara pretentii de weekend.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal