Box office 18-24 martie 2013

Top 3 

The Croods                              637k RON
Jack and the Giant Slayer      510k RON
Oz: the Great and Powerful    427k RON

Croods - animatia celor de la Dreamworks - deschide pe locul 1, ceea ce era de asteptat avand in vedere apetenta publicului pentru animatii si competitia usurica. E de remarcat totusi ca aventurile din Jack and the Giant Slayer - locul doi in box office-ul romanesc si tot o premiera a saptamanii trecute - are un randament mai bun. Jack a fost prezent in 41 de sali, asta inseamna o medie de incasari pe sala de peste 12k RON, in vreme ce Croods a fost vizionat in 66 de sali, o medie deci sub 10k RON.
Locul 3 e conservat de noul Oz. Filmul lui Sam Raimi n-a avut nicio problema cu reteta de cai putere ai lui Paul Walker din Vehicle 19, ocupantul locului 4 in saptamana.

Filme romanesti

Pozitia copilului merge strong in continuare. Aduna in saptamana peste 15.000 de spectatori si totalul primelor 4 saptamani sare de 60 de mii. E evident ca Pozitia va bate recordurile filmelor romanesti din 2012. Si ca spectatori si ca bani, ca vad ca mai nou cele doua criterii se aplica si se premiaza separat in industria romaneasca. La polul opus Domestic, aflat la debut, nu scoate capul. Prezent in 24 de ecrane, putin totusi daca ne uitam la cele 34 in care inca ruleaza Pozitia,  filmul lui Adrian Sitaru aduna 5 mii si cateva sute de spectatori.

In weekend se lanseaza:

G.I. Joe: Retaliation

Amanat din toamna trecuta pentru aceasta primavara, blindat cu nume grele si efecte speciale, G.I. Joe o sa se ia la tranta cu preistoricii din Croods pentru primul loc. Estimarea mea pentru lansarea G.I. Joe: 500k RON.

The Host

Combinatie de Stephenie Meyer si Andrew Niccol, no big names. Prins intre Croods si G.I.Joe va avea un start chinuit. Estimarea mea: 200k RON pe lansare.

Stoker

Scris de Wentworth Miller (da, da, sexosul din Prison Break) si regizat de Park Chan-wook (Oldboy), cu Mia Wasikowska si Nicole Kidman. O combinatie de vazut. Estimarea mea: 150k RON la debut.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal